În ultimii zece ani, campania „Fii Moș Crăciun pentru o zi” s-a bucurat de o susținere tot mai mare din partea cetățenilor, reușind să ajungă în casele a peste 2800 de copii, în special din satele dintre cele mai afectate de sărăcie, din România. A devenit deja o tradiție ca în preajma sărbătorilor de iarnă, inițiativele caritabile să își facă simțită prezența, colectând și oferind cadouri pentru diverși copii și persoane defavorizate.

În perioada 12-19 decembrie, campania „Fii Moș Crăciun pentru o zi” va colecta donații constând în geci și ghete de iarnă, rechizite, cărți, jucării, produse igienico-sanitare, dulciuri și alimente. Donațiile vor putea fi aduse la atelierul din București, Șoseaua Olteniței nr. 195, în intervalul orar 10:00-20:00. Tot aici, cu sprijinul voluntarilor, se vor pregăti cadourile pentru cei 500 de copii, din județele Giurgiu, Călărași și Teleorman, la care campania și-a propus să ajungă pe 23 decembrie.

“Crăciunul este o sărbătoare a copiilor, iar magia acestei sărbători constă tocmai în faptul că trezește copilul interior din fiecare din noi. Ceea ce ne dorim este să aducem spiritul Crăciunului și acolo unde ajunge mai greu din pricina sărăciei”, spune Ștefan Lățea, inițiatorul campaniei „Fii Moș Crăciun pentru o zi”.

Campania oferă mai multe posibilități de implicare. Pe lângă strângerea de donații, doritorii se pot înscrie pe site-ul https://fiimoscraciunpentruozi.ro pentru pregătirea cadourilor sau dăruirea acestora în caravana care va avea loc vineri, în ultima zi a evenimentului. De asemenea, cei pasionați de arta gătitului sau chiar și cei fără experiență se pot înscrie la super Maratonul de cozonaci, organizat în parteneriat cu DulceBun, brutăria artizanală Pania, Lăptăria cu caimac și 7Spice, în zilele de 10 și 11 decembrie.

Website campanie: www.fiimoscraciunpentruozi.ro
Facebook: https://www.facebook.com/mosulumanitar/
Eveniment: https://www.facebook.com/events/944479306531683
Date contact: contact@fiimoscraciunpentruozi.ro

Despre campanie:
Campania Fii Moş Crăciun pentru o zi este o iniţiativă civică organizată şi susţinută cu
sprijinul logistic al Asociaţiei Create Yourself.