Întâlnirile organizate de Fundația Comunitară Buzău in cadrul evenimentului Seri Sociale din lunile iulie și august au avut ca temă de discuție Sănătatea. Au participat la dezbatere 15 persoane: cadre medicale reprezentative din comunitatea buzoiană, manageri de spitale si reprezentanti de ONG din domeniul sănătății. Împreună cu membrii Fundației Comunitare Buzău, aceștia au generat idei și soluții valoroase care pot fi transformate în proiecte cu impact local. Printre subiectele atinse in cadrul dezbaterilor, pe care specialiștii din domeniul sănătății din Buzău le consideră importante: Seminarii/ Cursuri de comunicare cu accent pe importanța empatiei față de pacient, Platforma cu servicii medicale locale & promovare cadre medicale pe persoană fizică, Caravana medicală, Campanii de Prevenție și Educație pentru Sănătate, Evaluare posturală a copiilor din timpul școlii, Eveniment de networking dedicat cadrelor medicale locale, Eveniment medical profesional anual dedicat cadrelor medicale locale, Concursuri/ Selecție/ Promovare cadre medicale & asistente, Dotări unități medicale din spital, Bursa tânărului medic, Dezvoltarea unui parteneriat cu un centru de sănătate din străinatate.

„Toate aceste idei și initiative rezultate în cadrul întâlnirilor vor urma un proces de analiză astfel încât să putem sprijini oamenii cu initiativă care le pot implementa. Rolul nostru, al Fundației Comunitare Buzău, este să generam contexte în care ideile și oamenii cu inițiativă pot crește și să îi conectăm cu resursele necesare pentru ca proiectele să se transforme în realitate. Ne dorim să avem destul de multe inițiative in domeniul sănătății în Buzău în așa fel încât să le putem înscrie în concursuri de proiecte, pentru a obține finanțare pentru ele.” – a spus Anca Nicolescu, directorul executiv al Fundației Comunitare Buzău.

"Participanții au generat idei și soluții valoroase care pot fi transformate în proiecte cu impact local. Știind că, în prezent, resursa cea mai valoroasă este timpul, noi, cei din fundație, ne arătăm aprecierea în mod deschis față de persoanele reprezentative care și-au rupt din timpul lor și au participat la întâlnirile dedicate temei Sănătății, din cadrul Serilor Sociale. Este o dovadă că avem in comunitate oameni cărora le pasă de comunitatea în care trăiesc și care sunt deschiși să se implice în astfel de inițiative, ceea ce ne dă speranța că împreună putem dezvolta potențialul Buzăului.” – a declarat Lavinia Iordache, președintele Consiliului Director al Fundației Comunitare Buzău.

Reprezentantii din domeniul medical local care au participat la dezbaterea pe tema Sanatatii sunt: Simona Anton – medic primar medicină internă, Robert Irimie - medic specialist medicină de urgență, Lucia Nicolescu-Vasile - medic stomatolog, Alina Iordache - medic pediatru, Crina Ștefănescu - medic primar OB, Cătălin Citrea - medic primar radiologie și imagistică, Dan Mihai - medic specialist ortopedie, Cosmin Ursăchescu - medic primar ORL, Andreea Ursăchescu - medic primar gastroenterologie, Răzvan Dedu - medic primar chirurgie generală, Bogdan Micu - medic primar boli infecțioase, Nicoleta Nicolae - fiziokinetoterapeut, Mihaiela Avramescu - psiholog, Cristina Vasile - director executiv ONG Crucea Alb-Galbena, Marilena Dobrescu - manager la Spitalul de boli cronice Smeeni.

Lansat in iunie 2022, Seri Sociale este un eveniment de networking și generator de idei pentru dezvoltarea comunității buzoiene. Prin întâlnirile din cadrul Serilor Sociale, Fundația Comunitară Buzău își propune să aducă împreună, o dată pe lună, oameni reprezentativi din comunitatea buzoiană, cu scopul de a identifica resurse, nevoi, oameni cu inițiativă din comunitate, dar și de a genera soluții și idei de proiecte locale care pot imbunătăți calitatea vieții. Conceptul evenimentului este dezvoltat și implementat de echipa Fundației Comunitare Buzău în parteneriat cu Hotel Pietroasa.

Prima întâlnire a fost dedicată rolului și importanței femeii în societate. În cadrul acestui eveniment care a avut loc în luna iunie au participat la dezbatere femeile cu rol activ in comunitatea buzoiană.

Următoarea întâlnire din cadrul Serilor Sociale va avea loc la sfârșit de septembrie pe tema Educației STEAM. Mai multe detalii, in curând.

***

Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește infrastructuri (fonduri, programe, evenimente, apeluri de finanțare) ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul Buzău. Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte resursele locale și să susțină transformarea județului Buzău într-un loc mai bun pentru copiii noștri. Împreună ne implicăm activ și proactiv în domenii importante de interes comun precum educație, sănătate și mediu înconjurător.