Centrul pentru Legislație Nonprofit organizează în perioada noiembrie-decembrie 2018 cursul gratuit „Politici publice și strategii de advocacy”. Cursul se adresează organizațiilor neguvernamentale și partenerilor sociali interesați să se implice în procesele de formulare a politicilor publice. Termenul limită de înscriere este 12 noiembrie prin completarea unui formular de aplicare. 
 
Cursul “Politici publice și strategii de advocacy” este structurat în două module în care participanți descoperă, prin sesiuni teoretice și exerciții practice, întreg ciclul de elaborare al politicilor publice, precum și metode și instrumente de advocacy. Primul modul va fi organizat pentru două grupe a câte 20 de persoane, iar al doilea vizează 15 participanți din primul modul care doresc să se implice într-o campanie de advocacy a proiectului. Cursul se derulează atât în București pe parcursul mai multor săptămâni (modul executiv), dar și în afara Bucureștiului (modul rezidențial). 
 
„Modulele sunt menite să dezvolte capacitatea organizațiilor neguvernamentale de a interveni eficient ca partener real de dialog al autorităților în formularea politicilor publice și de a promova alternative la politicile publice inițiate de Guvern și Parlament.”, a declarat Alexandra Oros, manager de proiect. 
 
Cursanții pot să opteze între participarea la sesiunea din București sau cea organizată rezidențial după cum urmează:
Modul executiv (București): 
19 Noiembrie – (3 ore / 16.00 – 19.00) cunoașterea participanților/networking
20 Noiembrie - curs (1 zi): Sesiune de curs + invitat
21 Noiembrie - curs (1 zi): Workshop + invitat
27 Noiembrie - curs (1/2 zi 14.00 - 18.00): Sesiune de curs + Workshop + invitat
28 Noiembrie - curs (1/2 zi 14.00 - 18.00): Sesiune de curs + Workshop + invitat
 
Modul rezidențial (Valea Prahovei)
9 – 12 Decembrie 2018
 
Echipa de formatorii este compusă din profesioniști care activează în domeniul politicilor publice și advocacy și care au făcut demersuri de modificare a politicilor publice: Mihaela Lambru, Claudia Petrescu, Octavian Rusu și Roxana Mihalache. 
 
Pentru înscriere, participanții sunt rugați să completeze Formularul de inscriere până pe 12 noiembrie 2018. Va fi acordată prioritate persoanelor care activează în organizații implicate în procese de influențare a politicilor publice și/sau au obținut finanțări publice în ultimii 5 ani și demonstrează o experiență profesională în derularea de activități de advocacy. Este încurajată și participarea asociațiilor profesionale, patronale, sindicale și mutuale.
 
Cursurile sunt desfășurate în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea cadrului juridic privind finanțarea publică a organizațiilor neguvernamentale” finanțat cu sprijinul Fondului Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă. 

***
Centrul pentru Legislație Non-profit este o organizație non-profit, neguvernamentală lansată în 2013 cu scopul de a oferi o informare corectă și răspunsuri clare cu privire la aspectele juridice cu care se confruntă asociațiile și fundațiile în activitatea lor curentă. Asociația a creat o platformă de resurse pentru organizațiile non-guvernamentale (www.legiong.ro) și un serviciu de monitorizare a deciziei publice l issuemonitoring.ro l

Photo by Dylan Gillis on Unsplash