Organizația Umanitară CONCORDIA organizează cea de-a VII-a ediție a principalului eveniment de strângere de fonduri al anului, Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“, joi, 5 octombrie 2023, începând cu ora 18:30, la Teatrul ODEON din București.  

 

Pe scena evenimentului vor urca acordeonistul Jakob Steinkellner, tenorul Vlad Miriță acompaniat de pianistul Alexandru Mihai Burcă și invitați speciali care au fost alături de CONCORDIA de-a lungul timpului, precum și Corul copiilor din CONCORDIA, sub coordonarea prof. Teodora Banu Nistoroiu. Corul este acompaniat la pian de Leonard Șarpe, la vioară de Lucian Duță, iar alături de ei vor urca Eduard Stoica (voce), Alexandru Dumitrașcu și Alexandru Ungureanu (percuție). Gazda evenimentului va fi, pentru a șaptea oară consecutiv, jurnalista Irina Păcurariu.

 

Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“ are ca scop strângerea de fonduri pentru o viață mai bună pentru cei 120 de copii din Centrele de Zi CONCORDIA. Fiecare clipă pe care ei o petrec în centre înseamnă o șansă în plus să iasă din sărăcie. Au fost create aceste Centre de Zi pentru ca acești copii să aibă unde să își facă temele și să recupereze materia de la clasă, să primească o masă caldă, haine și tot ce este necesar pentru la școală.               

 

“De 32 de ani, CONCORDIA lucrează în slujba copiilor abandonați, însă în ultimii 10 am luat decizia să investim în centrele pentru copil și familie pentru că reprezintă soluția noastră sustenabilă de a lupta împotriva sărăciei extreme și împotriva abandonului familial și școlar. Cel mai bun lucru pentru un copil este să fie alături de familia lui. Centrele pentru copil și familie reprezintă strategia noastră pentru următorii ani. În acest sens, începând cu anul 2021 am construit Rețeaua Națională a Centrelor de Zi, ca o voce puternică în slujba acestor copii. Numai așa putem rupe sărăcia intergenerațională.”, spune Diana Certan, Director Executiv CONCORDIA România.

 

Accesul la eveniment se va face pe baza biletului în valoare de 150 de lei, iar companiile pot să achiziționeze unul dintre pachetele de sponsorizare PLATINUM (5.000 EUR), GOLD (3.000 EUR), SILVER (2.000 EUR) sau BRONZE (1.000 EUR).

 

Evenimentul este realizat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României și cu sprijinul Teatrului Odeon.

 

Parteneri: Ambasada Austriei la BucureștiForumul Cultural Austriac BucureștiTeatrul Odeon BucureștiPEPCO România.

Parteneri GOLD: The GrandSchoenherrSTRABAGGoodMills România.

 

***

 

Despre Organizația Umanitară CONCORDIA

CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață independentă și responsabilă.

Proiectele noastre se derulează în București, județul Prahova (Ploiești și Ariceștii Rahtivani) și în județul Dâmbovița (comuna Odobești) și se adresează unui număr de peste 2.000 persoane în fiecare an. Pentru mai multe informații accesați www.concordia.org.ro.