Liga Studentilor Romani din Strainatate si Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani lanseaza Colocviul C.A.E.S.A.R. “Consolidarea democratica în Romania: Participarea cetateneasca si societatea civila". Evenimentul va avea loc în data de 25 septembrie 2014, în Bucuresti. 
 
Obiective. Cel de-al doilea Colocviu C.A.E.S.A.R. din acest an îsi propune sa abordeze tema consolidarii democratice în Romania, axandu-se în principal pe problema participarii cetatenesti si a responsabilitatii civice. Dupa 25 de ani de la începerea tranzitiei, Romania se confrunta cu o lipsa a participarii politice a cetatenilor, vizibila prin absenteismul electoral, o atitudine apatica si fatalista, precum si printr-o lipsa de implicare civica. În vederea identificarii unor solutii pe termen mediu si lung la problemele cu care se confrunta democratia romaneasca, Colocviul C.A.E.S.A.R. va reuni tineri experti în domeniul democratiei si justitiei din tara si din strainatate, alaturi de experti consacrati si reprezentanti ai sectorului public si privat din Romania. 
 
Colocviul se axeaza pe identificarea si propunerea unor solutii în ceea ce priveste participarea cetateneasca, consolidarea democratiei romanesti si deschiderea de oportunitati pentru tinerii experti participanti, atat prin sprijin în dezvoltarea si implementarea ideilor initiate, cat si prin vizibilitate si mediatizare.
 
La eveniment vor fi prezenti experti  si cercetatori  în domeniul stiintelor politice, justitiei si administratiei publice; reprezentanti ai societatii civile cu expertiza în domeniul consolidarii democratice si al justitiei; reprezentanti ai institutiilor publice nationale si internationale, precum si ai mediului privat din Romania.  
 
Participanti. Cei interesati sa participe la Colocviul "Consolidarea democratica în Romania: Participarea cetateneasca si societatea civila" sunt rugati sa completeze formularul de înscriere pana pe 15 septembrie. De asemenea, cei care cunosc tineri cu experienta relevanta în domeniu sunt rugati sa îi recomande prin formularul de recomandare."
 
Pentru mai multe informatii va invitam sa consultati si  www.caesar‐romania.eu
 
 
***
Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani (C.A.E.S.A.R.) este un laborator de idei ce reuneste specialisti romani din tara si din strainatate, cu pregatire academica la nivel înalt si rezultate remarcabile în domeniul lor de activitate. Scopul C.A.E.S.A.R. este sa coaguleze comunitatea expertilor romani într-un proiect comun si de lunga durata, care vizeaza dezvoltarea sustenabila a Romaniei. C.A.E.S.A.R. este un cadru de afirmare pentru tinerii cercetatori, un spatiu de recunoastere pentru specialistii romani din tara si de peste hotare, si o platforma de cunoastere în domeniile prioritare pentru viitorul Romaniei.

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta, care ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune. LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara. Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei. 


Contact 
Cristina BUZASU
Coordonator Proiect
cristina.buzasu@proiecte.lsrs.ro  
+40 743 522 233
Dan NECHITA
Presedinte LSRS
dan.nechita@caesar-romania.eu 
+40 743 465 674