Cele cinci clipuri abordeaza subiecte problematice legate de consum, precum: zaharul din bauturile carbogazoase, consumul excesiv de apa in prelucrarea bumbacului, petrochimicalele din cosmetice, timpul irosit in autovehicule si devalorizarea artei in fata gadgeturilor si tehnologiei. Mesajele clipurilor sunt completate de afise si respectiv povestiri creative.
 
Doneaza pentru FanFest! 
Alburnus Maior si Campania Salvati Rosia Montana propun publicului un melanj multicultural la a 9-a editie a festivalului FanFest. Editia din 2014 aduce laolalta muzica, teatrul, literatura, poezia, fotografia, activismul civic, traditia si istoria – toate sub sloganul FanFest cultiva revolutia!
 
FanFest este un festival realizat integral pe baza de voluntariat, astfel toti artistii si organizatorii se implica pro-bono. Costurile ce nu pot fi acoperite prin sponsorizari sunt achitate cu sume care provin din donatii individuale sau mici granturi ale fundatiilor culturale. In acest sens, simultan cu lansarea festivalului, organizatorii au lansat o campanie de crowdfunding pentru transportul trupelor invitate la FanFest. Muzica solidaritatii e posibila doar prin gesturi de solidaritate: igg.me/at/fanfest
 
Vacanta culturala la Rosia Montana 
In acest an activitatile festivalului se vor derula pe parcursul a 6 zile, dorinta organizatorilor fiind ca aceia care viziteaza Rosia Montana sa aiba parte de o adevarata vacanta culturala, in care sa poata imbina drumetiile cu concertele, expozitiile, dezbaterile, piesele de teatru si multe alte evenimente din program. Astfel, participantii vor avea posibilitatea de a descoperi nu doar Rosia Montana, ci si lumea oamenilor care au ales sa o apere: localnici, activisti sau artisti. 
 
Festivalul va gazdui din nou Targul Taranesc cu produse traditionale si hrana sanatoasa, alaturi de zona copiilor, ce ofera jonglerii, teatru de papusi si pictura. 
 
Scena muzicala primeste sustinerea artistilor internationali si putem confirma deja o trupa din Istanbul care se va afla in august la Rosia Montana: Baba Zula. Alaturi de ei vor concerta numeroase trupe romanesti ce au sustinut si in trecut Campania Salvati Rosia Montana, dar si nume in premiera precum indie-rockerii Toulouse Lautrec sau hip-hoperul Vlad Dobrescu.
 
Mai mult informatii despre festival pe: www.fanfest.ro. Detalii despre campania Consumix pe: www.creionetica.ro