Agentia Creionetica vorbeste pe limba ONG-urilor, iar acest lucru ne-a adus in contextul neconventional al festivalului ADfel, unde ne-am propus sa imbinam creativitatea cu activismul lejer, de vara. 

Asadar, luni, 18 august, invitam publicul creativ sa participe la “Un ADfel de protest”. Ne transformam ofurile in versuri si le recitam la portavoci pe terasa la Fabrica. Publicul va avea la dispozitie “Micul kit al protestatarului”, cu pancarte, coifuri si oferta de slogane, cu care se va putea activa si, ulterior, imortaliza intr-o fotografie. Vom realiza un clip cu intreaga oferta de slogane, recitate, tipate si fotografiate, pentru a le impartasi cu cei curiosi, pe Facebook si alte retele sociale.

Pe 19 august invitam publicul la a doua activare: “Consum pe pâine”, o colectie a placerilor vinovate de consum. Scoatem la iveala modul in care societatea de consum ne-a influentat pe fiecare dintre noi si facem haz de necaz intr-o sesiune foto special gândita pentru cei care vor sa se distreze. Vom avea la dispozitie o felie toast de mari dimensiuni, pe care participantii vor lipi, mai bine zis “intinde”, placerile lor vinovate si diverse lucruri pe care le consuma in exces. Aici vom avea ca sursa de inspiratie temele de consum abordate in campania Consumix.

ADfel e singurul eveniment de publicitate neconventionala din Romania si cel mai misto playground al creativitatii din noi. Festivalul promoveaza formele alternative de comunicare pentru branduri si metodele neconventionale de a vorbi cu oamenii. O saptamina pe an, la Fabrica, se strang cei care fac publicitate-spectacol si nu numai.

Creionetica si Consumix va asteapta, asadar, la activarile “Un ADfel de protest” si “Consum pe paine” din cadrul Zilelor Culturale ADfel 2014.
 
Mai multe informatii despre programul festivalului pe: http://www.adfel.ro/program.
Agentia Creionetica crede ca activismul si creativitatea fac casa buna, motiv pentru care isi dedica energia cauzelor sociale si de mediu. Mai multe detalii despre proiectele creionetice pe: www.creionetica.ro.