Pentru a asigura protectia importiva supravegherii online si a spori libera exprimare a informatiilor si ideilor, statul trebuie sa respecte vointa utilizatorilor de Internet de a nu isi face cunoscuta identitatea. Daca si tu crezi toate astea, atunci fii cu ochii pe Sponge!

In luna august invata de la sustinatorii Internetului liber din asociatia ApTI, in cadrul laboratorului media experimental Sponge, cum poate fi promovata democratia si participarea publica in Romania si ce exemple bune de urmat avem.

Laboratorul media experimental Sponge propune in fiecare luna o tema de discutii / dezbateri / informari virtuale pe care le puteti urmari si la care puteti contribui personal pe site-ul laboratorului -  http://thesponge.eu. Fiecare luna se incheie cu un atelier practic.

Tema lunii august este UNELTE DE DEMOCRATIE DIGITALA. Daca esti deja pasionat si vrei sa te conectezi la comunitatea celor care promoveaza o lume digitala libera si deschisa, in care libertatea de exprimare si viata privata sunt respectate si garantate, sau daca iti suna interesant si vrei sa vezi cu ce se mananca treaba asta, urmareste articolele de pe site-ul http://thesponge.eu. Daca vrei sa contribui cu un articol pe aceasta tema, trimite-l la adresa contact@thesponge.eu si inscrie-te pe lista de discutii. 


***
Asociatia pentru Tehnologie si Internet (ApTI)
este o asociatie nonguvernamentala formata din persoane fizice implicate in Internetul romanesc, care isi propunere sustinerea si promovarea unei lumi digitale libere si deschise, prin respectarea drepturilor fundamentale ale omului. Un Internet liber este un mediu in care libertatea de exprimare si viata privata sunt respectate si garantate. O lume digitala deschisa reprezinta o garantie a accesului legal si sigur la beneficiile aduse de tehnologia informatiei.

Sponge
este un laborator media experimental care conecteaza organizatii din domeniul media, tehnologia informatiei si a transparentei. Experimentam cu noi unelte digitale de eliberare a informatiei de interes public. Promovam informatia libera, relevanta si verificabila sub forma de articole sau aplicatii. Organizam ateliere, hacatoane, cursuri si conferinte. Partenerii Sponge sunt CRJI, ActiveWatch, Ceata, Geo-spatial, ApTI si Facultatea de Stiinte Politice - Universitatea Bucuresti. 

Aceasta activitate este finantata in cadrul proiectului „Sponge - conectarea retelelor si comunitatilor de inovatori din domeniul media, tehnologia informatiei si a comunicarii” prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Proiectul a primit o finantare de un an de zile in valoare de 74,163 EUR. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati: www.eeagrants.org.