Irina Neacşu, designer și artist botanic, membru al “American Society of Botanical Artists”, s-a alăturat cu drag proiectului umanitar “Arta dă Speranță” inițiat de Asociaţia pentru Sprijinirea Artelor Frumoase pentru decorarea etajului 6 al Institutului Clinic Fundeni, unde se află internați copii cu boli hemato-oncologice.

Irina a ales să doneze în acest scop tabloul ”Vacanța Mare”, realizat prin tehnica acuarelă pe hârtie, o ilustrare a unei pasiuni de-o vara, între doi protagoniști care trăiesc o poveste efemeră și amuzantă: Pițigoiul si Protea, primul european, de la munte, al doilea, sud-african, întâlniți întâmplător pe o masă de pe terasa unui chalet din Italia.

Irina Neacşu este unul dintre cei 18 artişti ai momentului, ale căror preocupări se îndreaptă şi către design, arhitectură, grafică publicitară sau ilustraţie de carte, ce s-au implicat în această a doua ediție a proiectului “Arta dă Speranță”. Cele 30 lucrări, a căror temă se împleteşte atât de frumos cu lumea legată de basmele şi poveştile copilăriei, au poposit foarte scurt, doar pentru o zi, pe 10 martie, la vernisajul expoziţiei gazduite de Galeria Rotenberg-Uzunov, înainte de a pleca către Institutul Clinic Fundeni.

Irina este designer și artist botanic, membru al “American Society of Botanical Artists”. Lucrările sale includ proiecte multiple, de la pictură și grafică, la predarea de artă, artă aplicată și design interior.

Cunoscută deja în sectorul home & deco, ea a devenit un brand internațional care expune în diferite târguri și evenimente de design din Europa, iar în prezent, Irina Neacşu se concentrează pe producția de artă botanică cu aplicații diverse, activitatea implicând astfel și generarea de produse custom pentru proiecte și clienți din cei mai diversi. Colaborările includ birouri de design interior și arhitectură, spații expoziționale și comerciale, activități de curatoriat, grafică, artă vizuală și artă aplicată.

Lucrarile Irinei Neacşu și mai multe detalii despre portofoliul său artistic sunt disponibile online: irinaneacsu.com