Vreti sa aflati povestea cladirii din imagine si parerea comunitatii din Sogndal, Norvegia despre singurul bloc de sase etaje din oras? Daca vrei sa stiti mai multe despre cum a interactionat primaria cu locuitorii si care a fost soarta unei petitii semnate de peste 1800 de alegatori, va invitam la o discutie despre civism in Romania si Norvegia. Lansam raportul Democratia din fiorduri: participare publica si transparenta in Norvegia si discutam despre bune practici legate de comunicarea dintre stat si cetatean si despre rolul tehnologiei in acest context.

Dezbaterea Cetateanul si participarea publica in Romania si Norvegia va avea loc joi, 21 aprilie 2016, ora 15.00, la Hotel Epoque, Intrarea Aurora 17C (zona Parcul Cismigiu) - harta



Cu aceasta ocazie, Expert Forum va invita la o discutie informala despre lectiile invatate in ultimul an de participare publica si educatie non-formala si despre planuri de viitor. In cadrul Scolii pentru Democratie am format profesori cu care apoi am lucrat in opt orase, pentru a aduce autoritatile locale fata in fata cu elevii si pentru a-i face pe acestia din urma sa inteleaga de ce este important sa se implice in deciziile din comunitatile din care provin.

Am colaborat cu primarii, prefecturi, scoli, dar si cu Institutia Guvernatorului din Regiunea norvegiana Sogn og Fjordane. Ulterior, am organizat o vizita de studii de o saptamana in Norvegia pentru a afla mai multe despre participare publica, acces la informatii, transparenta si integritate in spatiul public. Ne-am intalnit cu primari, cu functionari din ministere, organizatii neguvernamentale sau ziaristi pentru a discuta de ce Norvegia poate fi un exemplu de succes si pentru a promova bune practici romanesti. In cadrul intalnirii vom lansa raportul Democratia din fiorduri: participare publica si transparenta in Norvegia, care prezinta cateva dintre concluziile noastre cu privire la procesele democratice – cu bune si rele – in Norvegia.

Va asteptam incepand cu ora 14.45 la o cafea, urmand sa incepem discutia despre participare in Romania si Norvegia de la ora 15, pentru aproximativ 2 ore.

Pentru confirmari: Septimius Parvu, manager de proiect Expert Forum. 

Mai multe informatii despre proiect



Eveniment organizat in cadrul proiectului Cetatenia activa – un instrument puternic pentru consolidarea statului de drept finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondul ONG in Romania. Proiectul este implementat in parteneriat cu Romanian Center for European Policies (CRPE), Freedom House Romania, Liderjust.ro si Guvernatorul Regiunii Sogn og Fjordane. Raportul este finantat prin Fondul pentru Relatii Bilaterale.