Forumul „Romania in 3D” este cel mai important proiect al Fundatiei CAESAR in anul 2015. Desi exista nenumarate idei si proiecte remarcabile in spatiul romanesc, lipseste inca o viziune integrata, coerenta si completa pentru dezvoltarea Romaniei.
 
Pe parcursul celor doua zile, participantii se vor reuni in cadrul a 12 grupuri de expertiza, acoperind principalele domenii pentru dezvoltarea Romaniei. Printre participantii la Forum se numara lideri din mediul public, privat si neguveramental/non-profit, membri ai corpului diplomatic, profesori, antreprenori, jurnalisti si membri CAESAR din intreaga lume.
 
Cele 12 grupuri de expertiza acopera urmatoarele domenii: Administratie publica; Antreprenoriat si tehnologia informatiei; Cultura; Dezvoltare urbana si regionala; Economie si finante – inclusiv agricultura, industrie, comert, turism; Educatie, tineret si sport; Energie si mediu; Justitie si afaceri interne; Lucrari publice si transporturi; Munca, protectie sociala si incluziune; Relatii internationale si securitate nationala; Sanatate.
 
Obiectivele principale ale Forumului acopera trei elemente si consta in: 
• Comunitate – reunirea unui grup de peste 300 de specialisti formati atat in tara, cat si in strainatate, cu experienta si competente dobandite la cel mai inalt nivel;  
• Impact– definirea si promovarea in spatiul public a Programului Romania in 3D ca posibil proiect de tara, cu obiective, solutii si pachete complete de politici publice in cele 12 domenii;
• Actiune – promovarea in spatiul public a solutiilor identificate si asumarea punerii lor in practica de catre decidentii din mediul public, privat si neguvernamental.
 
Obiectivul specific al acestor intalniri este definirea unei noi viziuni pentru dezvoltarea Romaniei pe termen mediu si lung, bazata pe solutii asumate de catre vectori de influenta din toate domeniile.
 
„Forumul CAESAR si acest tip de evenimente contribuie la reorientarea dezbaterilor publice spre teme de substanta, intr-un dialog vital pentru dezvoltarea Romaniei. In perspectiva anului 2016, este important ca asemenea schimburi de idei sa aiba loc acum, iar solutiile propuse trebuie sa fie apoi asumate public, in consens, de catre cei care vor sa ne reprezinte”, considera  Sebastian Burduja, Presedintele Fundatiei CAESAR. La randul sau, Dan Nechita, Director General al Fundatiei CAESAR, apreciaza ca Romania nu are  nevoie de o noua clasa politica, ci are nevoie de un alt fel de clasa politica. „Este vorba de o clasa politica cu lideri responsabili, care actioneaza in interesul tarii si care iau decizii pe baza unor solutii concrete validate, in prima instanta, de catre experti. Forumul CAESAR Romania in 3D ofera un cadru in care aceste solutii sa fie conturate -- un prim pas pentru constructia tarii in 3D: dezvoltata, democratica si demna”.
 
In cadrul Forumului va fi lansat volumul Romania in 3D. Acesta consta intr-o analiza  complexa a dinamicii societale, precum si institutionale. Este nevoie de expertiza interdisciplinara pentru a putea contura traiectorii responsabile de dezvoltare durabila, sustenabila si echitabila, adaptate contextului local, national si european.
 
Agenda integrala a Forumului Romania in 3D, precum si mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile pe pagina web www.forumulcaesar.ro
 
Cu o retea de peste 3.000 de experti din tara si de peste hotare, Fundatia CAESAR ofera un cadru de dialog echidistant si credibil, bazat pe forta ideilor, pe viabilitatea solutiilor globale in contextul romanesc actual, precum si pe necesitatea de a coagula factorii de decizie preocupati de viitorul Romaniei in jurul unor prioritati strategice.
 
Parteneri: Erste Asset Management, Sheraton Bucharest Hotel, Pfizer, British Council, Compania Transilvaneana de Tipar, Perso.ro.
 
Parteneri media: TVR International, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania International, Agerpres, Adevarul, Ziare.com, Foreign Policy, Piata Financiara, Q Magazine, Romania Pozitiva, Autentici.ro, IQool, Diaspora TV.
 
Sustinem si ne sustin: Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), Gea Strategy & Consulting, Societatea Academica Romana (SAR), Romania Curata (ARC), Asociatia Profesionala a Urbanistilor din Romania (APUR), Facultatea de Urbanism, China Radio International, Revista ARTA, Modernism, Camera de Comert si Industrie Franco-Romana, Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software (ARIES), Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate (CPSS), Asociatia Romana de Sanatate Publica si Management Sanitar, Asociatia Pro Democratia, Institutul pentru Democratie Participativa Euro Qvorum (QVORUM), ABC Juridic.
 
 
 
Date de contact: 
contact@fundatiacaesar.ro | +40 21 367 25 02 | 0722 697 550
Fundatia CAESAR este o comunitate de experti, un laborator de idei si o platforma de actiune civica pentru dezvoltarea economica si consolidarea democratica a Romaniei.
Institut de cercetare romanesc cu prezenta globala, CAESAR reuneste experti din intreaga lume selectati pe baza rezultatelor remarcabile din cariera lor academica si profesionala.
Uniti in jurul unor valori comune – integritate, responsabilitate si profesionalism – expertii CAESAR ofera idei si solutii concrete in domeniile de importanta strategica pentru viitorul Romaniei. Pe baza acestor cunostinte si experiente globale, CAESAR promoveaza prin platforma proprie de actiune civica politici de dezvoltare la nivel local, regional si national.