Proiectul “Creșterea sustenabilității financiare a SOS Satele Copiilor România prin dezvoltarea capacității de loializare și retenție a donatorilor” derulat de SOS Satele Copiilor România, în parteneriat cu SOS Children’s Villages Norway și cu sprijinul Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021, se apropie de final!

Proiectul a luat naștere dintr-o dublă necesitate: pe de o parte, nevoia donatorilor din comunitatea SOS de a înțelege mai bine impactul implicării lor; pe de altă parte, nevoia organizației de a derula activități de strângere de fonduri eficiente, care să asigure sustenabilitatea programelor sociale desfășurate.  

Pe parcursul celor doi ani, echipa a obținut rezultate notabile, atat din punct de vedere al împărtășirii cunoștințelor dobândite cu colegii din alte organizații, care derulează proiecte sociale și care doresc dezvoltarea unei comunități puternice de susținători, cât și în relație cu Familia SOS.

Anul acesta, au avut loc două webinarii, la care au participat 68 de reprezentanți din 48 de organizații non-guvernamentale din România.

  • “O comunitate puternică pentru copiii vulnerabili!”
  • “Profilul donatorului, în procesul de loializare”

 

Tot în cadrul proiectului, a fost lansat și ghidul “Creșterea sustenabilității financiare a SOS Satele Copiilor România prin dezvoltarea capacității de loializare și retenție a donatorilor”, care s-a bucurat de interes și apreciere la nivel național. Luna aceasta a fost lansată și varianta ghidului de bune practici în limba engleză pentru a disemina cunoștințele dobândite în cadrul proiectului și în afara granițelor, la nivel european.

 

Ghidul oferă informații utile și valoroase despre: 

  • Loializarea donatorilor și păstrarea acestora un timp cât mai îndelungat alături de cauza unui ONG;  
  • Creșterea veniturilor din donații recurente de la persoane fizice, cu scopul de a asigura sustenabilitatea proiectelor.

 Link: https://www.sos-satelecopiilor.ro/building-strong-community-vulnerable-children/

 

“Construim o comunitate puternică pentru copiii vulnerabili!”, acesta este sloganul sub care s-a desfășurat proiectul cu scopul de a întări comunitatea oamenilor de bine care sprijină copiii vulnerabili din programele derulate de asociație. Din martie 2022, agenții SOS de telemarketing au petrecut 735 de ore în convorbiri cu donatorii din Familia SOS. Suntem onorați să vedem câți oameni își doresc să facă bine și să aducă o schimbare în viața celor mai puțin norocoși. Le mulțumim din inimă pentru faptele bune!

  

30 de ani SOS Satele Copiilor în România - mii de familii ajutate, sute de tineri crescuți în casele SOS  

De 30 de ani, SOS Satele Copiilor România oferă o familie iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească și îi susține și protejează pe cei care riscă să o piardă. Peste 500 de copii și tineri au avut parte de îngrijire în case de tip familial, peste 1.300 de familii vulnerabile au fost asistate, iar peste 4.500 de copii au fost sprijiniți să rămână alături de părinți. La nivel național, SOS Satele Copiilor România derulează programe de îngrijire alternativă a copiilor (Satele SOS, Comunitățile de tineri), de întărire a familiei (Serviciile de Asistență Comunitară, Centrul de consiliere și sprijin pentru copii și părinți, Centrul de zi), educaționale, Serviciul de Asistență Maternală, precum și o serie de proiecte pentru tinerii aflați în situații de risc atât din sistemul de protecție, cât și din mediul rural sau familii vulnerabile. Din 2022, SOS Satele Copiilor implementează și programe dedicate familiilor din Ucraina.   

 

Mai multe detalii găsiți pe canalele SOS:  

Website: sos-satelecopiilor.ro/ 

Facebook: facebook.com/SOSSateleCopiilor 

Instagram: instagram.com/sos_satelecopiilor/ 

Linkedin: linkedin.com/company/sos-satelecopiilor/ 

Youtube: youtube.com/@SateleCopiilor 

Pentru informații suplimentare: pr@sos-satelecopiilor.ro 
 

Mai multe detalii despre proiect: https://www.sos-satelecopiilor.ro/construim-o-comunitate-puternica-pentru-copiii-vulnerabili/ 

 

***

 

Despre Programul Active Citizens Fund România  

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.