Forum Apulum, organizație non-guvernamentală ce promovează educația civică, a inițiat de curând proiectul „Civic Influencers” cu scopul de a ajuta tinerii din întreaga țară să se familiarizeze cu modul de funcționare al instituțiilor, importanța acestora și ce pot face ei pentru a avea un impact pozitiv în comunitățile din care fac parte.
 
În data de 25 septembrie, începând cu ora 17:00, elevii gălățeni implicați în proiect, alături de Consiliul Județean al Elevilor Galați, concretizează informațiile asimilate până la momentul actual din cadrul proiectului „Civic Influencers” și organizează evenimentul „Voteens”, în curtea Colegiului Național „Vasile Alecsandri”, Galați. 
 
Participanții vor acumula o bază informațională despre cum „fiecare vot contează”, ce se votează în data de 27 septembrie, cum pot vota și bineînțeles, de ce e important să meargă să pună ștampila și cum pot contribui, prin vot și nu numai, la schimbarea în bine a comunității gălățene.
 
„Ne dorim ca elevii județului Galați să conștientizeze ce presupune mersul la vot chiar dacă nu au încă posibilitatea de a participa la alegerile din data de 27 septembrie. Aceștia vor putea să afle mai multe despre cum să procedeze în momentul în care își vor exercita acest drept în calitate de cetățeni implicați din punct de vedere civic.”, a declarat Badiu Aura-Maria, președinte interimar al Consiliului Județean al Elevilor Galați. 
 
Principalii beneficiari ai mediului educațional vor avea ocazia să participe la mai multe activități interactive, inclusiv o dezbatere non-formală între participanții evenimentului. Astfel, organizatorii proiectului o să-și formeze o imagine de ansamblu asupra perspectivelor distincte prin care cetățenii gălățeni privesc mersul la vot, pentru a îi determina pe aceștia să conștientizeze că, într-adevăr, schimbarea poate fi realizată doar în momentul în care contribuie activ la ea.