Fundația Comunitară București dă startul pentru organizațiile non-guvernamentale și grupurile de inițiativă din București și Ilfov, invitându-le să își înscrie proiectele pentru cea de-a douăsprezecea ediție a Swimathon București, cea mai amplă campanie de strângere de fonduri cu tematică sportivă din România.
 

Perioada de înscriere

ONG-urile și grupurile de inițiativă au până pe 13 februarie 2023 pentru a depune proiectele lor pe platforma dedicată: https://swimathonbucuresti.ro/inscrieri-proiecte.
 

Swimathon București reprezintă o oportunitate valoroasă pentru organizații de a-și promova cauzele și de a atrage sprijin financiar din partea comunității bucureștene, cu ajutorul voluntarilor-fundraiseri. De-a lungul timpului, comunitatea s-a implicat în strângerea de fonduri pentru organizații care sprijină copii cu afecțiuni cognitive și motorii, tineri defavorizați, vârstnici, persoane cu afecțiuni oncologice și alte boli grave, mame vulnerabile, protejarea mediului și a animalelor, pregătirea persoanelor cu dizabilități pentru cutremur, dar și proiecte culturale, sportive și para-sportive. Astfel, sunt așteptate și acceptate proiecte inspirate cu potențial de atragere  susținători, indiferent de domeniu, activități sau categoria de beneficiari.
 

Despre Swimathon București

Campania, dezvoltată sub motto-ul "Împreună facem valuri de bine", adună comunitatea într-o inițiativă de fundraising în jurul înotului, unde fiecare participare contează. Modalitatea de desfășurare este simplă:

  • Înregistrare echipe: ONG-urile își formează echipele de fundraiseri între 20 martie și 8 mai.
  • Strângere de fonduri: Între 15 mai și 25 iunie, fiecare înotător-fundraiser mobilizează comunitatea sa de prieteni și susținători să doneze pentru proiectul ales.
  • Evenimentul principal: În zilele de 15-16 iunie, comunitatea participă la evenimentul de la bazin, susținând fundraiserii, întâlnind organizațiile și contribuind la atingerea obiectivului financiar al proiectelor.
     

Suport și Recunoaștere

Participanții beneficiază de suport și resurse pentru desfășurarea strângerii de fonduri, pentru că binele este un sport de echipă. Anul acesta, ca în ultimii patru ani, pentru înotătorii-fundraiseri este permisă atât participarea la bazin, cât și cea virtuală.
 

Ediția Swimathon București 2023

  • Obiectiv financiar depășit: comunitatea a depășit așteptările inițiale, strângând peste 1,2 milioane de lei, în comparație cu obiectivul de 1 milion de lei.
  • Performanțe excepționale: organizațiile A.S.P.E.R.A, Asociația CONIL și Asociația Dăruiește Aripi au strâns fiecare peste 100.000 de lei.
  • Implicarea comunității: 7.880 de oameni au donat, susținând echipele și înotătorii fundraiseri, cu o medie de 161 lei per donație.
  • 75% din obiectivul propus: 18 organizații au strâns peste 75% din obiectivul propus, asigurând implementarea proiectelor.
  • Interes crescut: peste 75.000 de oameni au vizitat pagina de Facebook a campaniei, generând un interes semnificativ în comunitate.
     

***

Swimathon București este cea mai mare campanie de strângere de fonduri cu tematică sportivă din România și a demonstrat oamenilor că pot deveni împreună o comunitate de suport pentru oraș. Fundația Comunitară București organizează campania și evenimentele Swimathon din 2013.  În unsprezece ediții, a susținut 258 de proiecte, pentru care au înotat peste 4.800 de oameni și pentru care s-au strâns peste 1,2 milioane de euro de la 40.000 de donatori.
 

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 12 ani, a finanțat peste 800 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu 4,7 milioane de euro. Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 17 fundații comunitare  din țară. Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.