Fundația Comunitară Buzău anunță un nou proiect numit „Seri Sociale” implementat în parteneriat cu Hotel Pietroasa.

“Rolul unei Fundații Comunitare este de catalizator de resurse locale care acționează ca un epicentru de idei, resurse, nevoi locale cu scopul de a lua cele mai bune decizii pentru comunitatea în folosul căreia acționează. În acest sens este vital să colaborăm și să comunicăm deschis cu diferiți actori locali precum antreprenori, persoane din administrația publică, specialiști în sănătate, educație, mediu, oameni care acționează în domenii diverse și care înțeleg foarte bine situația locală. Astfel că ne-am uitat în jur și ne-am întrebat cum am putea să avem această colaborare la un nivel profesional așa cum ne dorim. Și de aici nu a fost decât un singur pas până la ideea de eveniment local de networking și generator de idei sub numele de Seri Sociale” – a spus Lavinia Iordache, președintele Consiliului Director al Fundației Comunitare Buzău.

“În dezvoltarea proiectelor susținute de Fundația Comunitară Buzău părerea comunității contează pentru ca ne dorim ca împreună să facem din Buzău un loc mai bun pentru noi și generațiile viitoare. Astfel că evenimentul proaspăt lansat își propune să adune în jurul unei mese rotunde 10-12 persoane reprezentative din comunitatea buzoiană pentru a discuta despre provocările locale și de a găsi soluții și inițiative care pot îmbunătăți dezvoltarea județului Buzău. Tematica serii este stabilită în funcție de profilul invitaților iar tematicile pe care ni le-am propus vizează domeniile din sănătate, educație și mediu.” spune Anca Nicolescu, director Executiv al Fundației Comunitare Buzău.

Evenimentul are loc o dată pe lună, iar prima întâlnire din cadrul evenimentului a avut loc pe 29 iunie, ora 17:30, la Hotel Pietroasa, care este gazda evenimentului.

Ca o recunoaștere și apreciere față de femeile din comunitatea buzoiană, primul grup a fost dedicat femeilor cu inițiativă din comunitatea locală. Ne-am bucurat să avem printre invitate femei care activează în domenii precum sănătate, educație, antreprenoriat, administrația publică, organizații non-guvernamentale, astfel că printre invitate s-au numărat: Antohe Laura - director operațional al Hotelului Pietroasa, Adriana Pietrăreanu – membru fondator al Fundației Crucea Alb-Galbena Buzău și director adjunct al Institutului Cultural Român la Bruxelles, Oana Matache – viceprimar al municipiului Buzău, Oana Gheorghiu – consilier municipal și coordonator zonal al lanțului de farmacii Maxifarma, Roxana-Mihaela Constantinescu - avocat și fondatoarea organizației caritabile Bunici Atomici, Cristina Vasile – director executiv al Fundației Crucea Alb-Galbenă Buzău, Roxana Iosif – antreprenor cofetăria AT Sweets, Cristina-Maria Radu - reprezentant vanzări din cadrul grupului Cris-Tim, Laura Banu - reprezentant medical rețeaua privată de sănătate Regina Maria, Gabriela Niculescu - director general adjunct al companiei Welding Consulting Prod, Madalina Mănescu - Antreprenor 6TH SENSE YOGA STUDIO, Arina Mariana Pintoiu - consultant de mediu al companiei Enviro Green Consult.

Concluziile care s-au conturat la prima intalnire au vizat zona de educație a comunității pe sănătate și mediu și suport pentru tineri în orientarea profesională încă de la vârste mici.

“Evenimentul a fost foarte bine primit de invitate și acest lucru s-a simțit din discuția liberă care a generat idei de proiecte fezabile, sprijin pentru activitatea Fundației Comunitare Buzău și colaborări între persoanele invitate. Ne dorim ca acest eveniment sa devină un benchmark local pentru cele mai eficiente intalniri și cele mai bune idei care se conturează în jurul temei de discuție și care se pot transforma în proiecte cu impact local.” a declarat Lavinia Iordache, președintele Consiliului Director al Fundației Comunitare Buzău.