Fundația Comunitară Buzău, prin inițiativa #BuzăulSprijinăRefugiațiiUcrainieni dorește o coordonare eficientă la nivel local astfel încât sprijinul oferit de comunitatea buzoiană să fie sincronizat cu efortul societății civile și al autorităților locale pentru a fi pregătiți în fața unui potențial flux de refugiați din Ucraina.

Potrivit Laviniei Iordache, președinte al Consiliului Director al Fundației Comunitare Buzău:
„Ca organizație comunitară nu putem sta deoparte. Granița cu Ucraina Isaccea este la doar 160 km de Buzău. Ne-am gândit să ne unim forțele și să facem din Buzău un loc mai sigur și mai prietenos pentru perioada de tranziție a acestor oameni. Este foarte important să pregătim această inițiativă într-un mod organizat și structurat atât la nivel local cât și la nivel național astfel încât efortul nostru comun să își atingă scopul.

Coordonăm activitatea cu toate Fundațiile Comunitare din țară prin intermediul Federației Fundațiilor Comunitare din România care țin legătura cu autoritățile naționale (CDMiR, DSU). Ne implicăm gradual și ne pregătim pentru un scenariu în care Buzăul va găzdui un număr dedicat de refugiați din Ucraina.

Prin inițiativa #BuzăulSprijinăRefugiațiiUcrainieni ne propunem:

- Să organizăm toată logistica de primire-cazare-sprijin a refugiaților ucrainieni în județul Buzău, în cazul în care vor exista solicitări masive în valul următor de migranți
- Să ne parteneriem la nivel național cu Code4Romania pentru a oferi o platformă de cazare pentru refugiați
- Să dezvoltăm o echipă de voluntari la nivel local care va coordona această campanie
- Să ne parteneriem cu alte ONG-uri locale pentru a avea un impact pozitiv într-un mod coordonat.
- Să ne coordonăm activitatea cu autoritățile administrativ-teritoriale responsabile de astfel de situații ”

În acest scop, Fundația Comunitară Buzău are nevoie de un Grup Operativ de Voluntari care va fi format dintr-o echipă de 5 voluntari specializați pentru a veni în sprijinul migranților din Ucraina. Ajutorul voluntarilor specializați presupune căutare cazare în județul Buzău, consiliere psihologică, clarificare aspecte legale, traducere și îngrijiri medicale. Fundația Comunitară organizează în prezent o listă cu voluntari și specialiști din județul Buzău.

Dacă ești psiholog, doctor sau asistent, avocat, translator și vrei să faci parte din Grupul Operativ de Voluntari Buzău contactează-ne pe adresa contact@fcbz.ro sau la numărul 0766 307 241. 
De asemenea, oricine poate fi voluntar în Grupul Operativ de Voluntari Buzău, în rol de suport.

Pentru donații în bani am creat un Fond de Urgență pentru refugiații din Ucraina care vin la Buzău. Precizați în transfer: donația este pentru Ucraina.

FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUZĂU
CIF: 41937262
CONT: RO40 RNCB 0096 1657 7133 0001
BANCA: BCR