De Ziua Femeii, solidari față de situația din Ucraina, am lansat fondul de necesitate pentru refugiații din Ucraina prin care oferim sprijin celor nevoiți să-și părăsească țara, casa, familia pentru a-și salva viața din calea războiului.

Am văzut mame singure, plângându-și soții rămași în luptă, înfrigurate și speriate, strângându-și copiii la piept, sacrificându-și tot pentru a-și păstra dreptul la viață, pentru a-și vedea copiii în siguranță. Am văzut studenți speriați, care urmăreau cu groază cum universitățile lor erau bombardate chiar în timpul în care ei se aflau la noi în centre.

Pentru ei și pentru toți cei ce vor veni
înființăm în aceste zile în regim de urgență o divizie de îngrijiri medicale mobile!

A fost copleșitor, nu am putut rămâne indiferenți în fața neputinței lor! Ne-am mobilizat încă din primele zile, transformând centrul nostru educațional din Corbeanca în centru de colectare a ajutoarelor și organizare a voluntarilor, dar ne-am dat seama că nu este suficient. Aveau probleme de sănătate, erau speriați, înghețați, însă nu-și doreau să plece din centru la niciun spital sau clinică, pentru a-și păstra locul pentru repatriere sau rândul pentru zborul de destinație. Atunci ne-am decis că acum este momentul să urgentăm proiectul nostru, acum făcând parcă mai mult sens ca oricând – înființăm în regim de urgență o divizie de îngrijiri medicale mobile, pentru a le oferi refugiaților aflați în tranzit în centrele din București și Ilfov serviciile medicale de bază în punctul în care sunt găzduiți.

Facem astfel apel la toți prietenii noștri, sponsori, oameni cu suflet mare, companii care pot dona folosind faciliatea fiscală de redirecționare a impozitului pe profit, oricine dorește să contribuie la scopul nostru nobil căruia slujim prin ceea ce facem – deschidem cu încredere și bunătate o ușă tuturor celor care au nevoie de sprijin și alinare, pentru că iubirea de semeni este mai puternică decât orice armă. Și avem încrederea că împreună putem schimba soarta lor în bine, împreună putem face ca răul să pară mai mic în aceste vremuri tulburi!
" - Cristiana Mateoiu, Director Executiv Fundația Inovații Sociale Regina Maria.

Ce ne propunem să facem:

ÎNFIINȚAREA ÎN CEL MAI SCURT TIMP POSIBIL A UNEI DIVIZII DE ÎNGRIJIRI MEDICALE MOBILE, formată din 5 unități mobile și o ambulanță, gata să se poată deplasa pentru a asigura asistență medicală în centrele de refugiați din împrejurimi (București și Ilfov), dar și la locuințele private care îi adăpostesc pe aceștia; mai multe detalii despre acest proiect aici.

ASISTENȚĂ MEDICALĂ ACORDATĂ REFUGIAȚILOR CU PROBLEME DE SĂNĂTATE ÎN CELE DOUĂ CLINICI ALE FUNDAȚIEI (Policlinică Baba Novac și Clinica Sala Palatului) – Mai multe informații aici.

ASIGURAREA UNOR STOCURI DE MEDICAMENTE DE BAZĂ, atât pentru refugiații cărora le vom acorda asistență medicală, cât și pacienților sociali ai fundației;

FACILITAREA ACCESULUI LA NEVOILE DE BAZĂ ALE REFUGIAȚILOR (în special din zona Corbeanca și, în măsura resurselor, și în împrejurimi) în ceea ce privește adăpostul, hrana, nevoile de transport din locațiile de tranzit înspre destinațiile finale, obținerea de documente etc.;

ACORDAREA DE SUPORT EDUCAȚIONAL ȘI EMOȚIONAL COPIILOR refugiaților aflați în tranzit în cadrul centrelor noastre educaționale;


Pentru toți cei care vor să contribuie, o pot face accesând https://fundatiainovatiisociale.ro/fond-de-necesitate-ajutor-pentru-refugiati/

Susțineți în continuare proiectele fundației noastre prin una dintre următoarele modalitați de donații:

Direct în contul Fundației CMU Regina Maria
RO70RZBR0000060012785673 DESCHIS LA RAIFFEISEN BANK
PRIN SMS CU CUVÂNTUL "SOARTA" sau "VISE" LA 8844 PENTRU 2 EURO LUNAR
ONLINE PE fundatiainovatiisociale.ro