Daca in 2012 ati aflat cine au fost Personajele care au schimbat filmul participarii publice din Romania, la urmatoarea editie veti vedea “O gala despre participare publica fara corset.” 
 
Oamenii pe care ii veti cunoaste pe scena Galei (cetateni, organizatii si autoritati publice) ne vor arata cum au reusit sa scoata participarea publica din corsetul birocratiei, nedreptatilor legislative si opacitatii deciziilor publice. Noi, la CeRe, credem ca povestile premiantilor G3P au puterea sa inspire si sa contribuie la schimbari durabile pentru lumea in care traim - o lume in care cetatenii sunt interesati de ce se intampla in jurul lor, cer socoteala autoritatilor publice pentru decizii care ii privesc direct, iar autoritatile sunt deschise spre o comunicare reala cu cetatenii. 
 
Pana pe 27 martie va invitam sa redescoperiti povestile premiate la editia anterioara si pana pe 20 ianuarie 2014 sa ne recomandati alti oameni, organizatii sau institutii care au reusit sa taie corsetul participarii publice. 
 
De asemenea, va invitam sa urmariti noutatile legate de Gala pe pagina evenimentului sau pe pagina de facebook dedicata.
 
Editia a V-a a Galei Premiilor Participarii Publice este realizata in parteneriat cu: Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), Universitatea Babes-Bolyai, Institutul Aspen Romania, Ambasada Republicii Cehe in Bucuresti, Romanian-American Foundation. 
 
Parteneri Media: RFI Romania, Decat o Revista, Vice, Realitatea.net, Stiriong.ro, Romania Pozitiva, Think Outside the Box 
 
Editia G3P din 2014 se va desfasura cu sprijinul: Enel Romania, Business Event and Travel Agency, Zebra Catering, Hot Events, Fii Design, The Workshop.