A III-a ediția a Galei Solidarității Internaționale și-a premiat câștigătorii. Luni seară, într-un eveniment organizat la Hotel Marshal din București, au fost puse în lumina reflectoarelor modelele românești de implicare în dezvoltare internațională.
 
Gala Globue 2017, prezentată în acest an de Dana Gonț (jurnalist Digi24), a oferit 7 premii ce s-au îndreptat către organizații neguvernamentale, instituții publice, mediul academic, voluntari, activiști, jurnaliști și profesori din România care au ajutat prin diferite proiecte sau activități la îmbunătățirea vieții persoanelor din țări în curs de dezvoltare sau la promovarea solidarității internaționale în România.
 
Premiile din acest an au fost oferite pentru voluntariat, mobilizarea oamenilor din comunități, inițiative la nivel național sau reportaje ce aduc într-o lumină nouă încercările prin care trec oameni din diferite colțuri ale lumii pentru a-și asigura lucruri pe care mulți dintre noi le considerăm de la sine înțelese.
Juriul a desemnat 7 câștigători, după cum urmează:
 
• Categoria INSTITUȚII PUBLICE care au implementat proiecte de dezvoltare în țări defavorizate: Autoritatea Electorală Permanentă
• Categoria ORGANIZAȚII NEGUVERNAMENTALE care au implementat proiecte de dezvoltare în țări defavorizate: ADRA România - Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor
• Categoria ORGANIZAȚII NEGUVERNAMENTALE care au implementat proiecte de comunicare și creștere a conștientizării publice în domeniul dezvoltării internaționale sau proiecte de educație pentru dezvoltare, în România: Asociația Mai Bine
• Categoria INSTITUȚII ȘI CENTRE ACADEMICE care au implementat proiecte de dezvoltare în țări defavorizate, sau proiecte de comunicare și educație pentru dezvoltare în România: Departamentul de Științe Politice din cadrul Universității Babeș-Bolyai
• Categoria ACTIVIȘTI ȘI VOLUNTARI care au implementat activități sau proiecte pentru sprijinirea comunităților sau persoanelor din țări în curs de dezvoltare: Daniela Kaufusi
• Categoria JURNALIȘTI care au contribuit la creșterea gradului de informare în România privind ceea ce se întâmplă în țările în curs de dezvoltare și la promovarea solidarității cu persoanele din 
 
Gala a fost deschisă de Excelența Sa, Dl. Urs HERREN, Ambasadorul Elveției în România. Pe lângă marii câștigători ai serii, invitații speciali au împărtășit cu publicul prezent la eveniment, experiențe proprii de implicare în solidaritatea internațională. Printre aceștia s-au numărat Alex Găvan, alpinist de altitudine extremă, câștigătorul categoriei Activiști din cadrul primei ediții. Laura Ştefănuţ, jurnalist de investigații și Alessio Menegazzo, director pentru Sustenabilitate și Afaceri Instituționale Enel România. De asemenea, atmosfera a fost întreținută de trupa Ikhaya Band și Tohani România, care a oferit publicului o degustare de vinuri. 
 
Evenimentul a fost organizat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) și Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND), cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al României (MAE) prin Programul de Cooperare pentru Dezvoltare (RoAid) și al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare – Centrul Regional pentru Europa și Asia Centrală (UNDP).aceste țări: Mădălin Necșuțu

Despre câștigători
Categoria Instituții Publice este câștigată de Autoritatea Electorală Permanentă, reprezentată de Daniel Constantin Barbu, Președinte AEP, pentru sprijinirea eforturilor altor țări în organizarea de alegeri libere și corecte, susținerea participării active a femeilor la procesele electorale și pentru formarea tinerilor alegători din statele în curs de dezvoltare ca cetățeni activi și implicați civic.
 
Categoria Organizații Neguvernamentale care au implementat proiecte de dezvoltare în țări defavorizate este câștigată de Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor care implementează din anul 2015 proiectul „Speranță pentru Imigranți”, care a derulat până în prezent 9 acțiuni umanitare de intervenție în tabere de refugiați din Grecia și Irak.
 
Categoria Organizații Neguvernamentale care au implementat proiecte de comunicare și creștere a conștientizării publice în domeniul dezvoltării internaționale sau proiecte de educație pentru dezvoltare, în România este câștigată de Asociația Mai Bine. Organizația face parte din Rețeaua „Make Fruit Fair" și a derulat o campanie europeană de conștientizare în rândul consumatorilor asupra condițiilor în care sunt crescute fructele pe care le găsim în magazine, precum și asupra condițiilor de muncă ale fermierilor de la baza lanțului de producție.
 
Categoria Instituții și Centre Academice care au implementat proiecte de dezvoltare în țări defavorizate, sau proiecte de comunicare și educație pentru dezvoltare în România este câștigată de către Departamentul de Științe Politice din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Din 2010, programul de Master în Dezvoltare Internațională oferit de universitate atrage studenți români și străini și are cea mai mare rată de absolvenți ai unui program românesc în acest domeniu. 
 
Categoria Activiști și voluntari care au implementat activități sau proiecte pentru sprijinirea comunităților sau persoanelor din țări în curs de dezvoltare este câștigată în 2017 de Daniela Kaufusi. Daniela primește acest premiu pentru dedicația cu care de peste 7 ani sprijină persoane din mahalalele sărace din India, oferindu-le șansa la o viață mai bună.
 
Categoria Jurnaliști care au contribuit la creșterea gradului de informare în România privind ceea ce se întâmplă în țările în curs de dezvoltare și la promovarea solidarității cu persoanele din aceste țări îl premiază pe Mădălin Necșuțu. Mădălin este jurnalist român de politică externă la Ziarul Evenimentul Zilei, ediția de Chișinău și de aproximativ doi ani de zile informează publicul din România și Republica Moldova despre aspectele politice din spațiul de est al Europei, cu accent pe spațiul dintre Prut și Nistru, precum și despre Ucraina, Siria, Macedonia etc. În 2015, a fost desemnat câștigătorul Premiului Special al  Juriului din partea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) pentru  analizele publicate în cel mai mare ziar de limbă engleză din Ucraina - „Kiev Post”.
 
Categoria Cadre didactice din mediul universitar și pre-universitar care au implementat activități și proiecte împreună cu elevii sau studenții lor pentru promovarea solidarității internaționale în România este câștigată de Cătălina Luiza Neagu. Profesor, trainer, facilitator și coordonator de proiecte, Cătălina s-a implicat în proiectele de educație globală ale Asociației „Asistență și programe pentru dezvoltare durabilă – Agenda 21", unde a pilotat curriculum-ul produs pe educație pentru dezvoltare și ulterior, după acreditarea acestuia la nivel național, a avut în fiecare an un opțional pe tematica educației globale.