A 8-a ediție a celui mai mare eveniment în aer liber dedicat societății civile din România, ONGFest – Festivalul Național al Organizațiilor Neguvernamentale, va avea loc sâmbătă la Iași în Grădina Palas. Peste 70 de organizații neguvernamentale din toate județele Moldovei și din Republica Moldova s-au înscris deja și sunt gata să se întâlnească cu publicul larg în cadrul a peste 50 activități, dezbateri, demonstrații, concerte sau ateliere. Iașiul este a doua oprire a Civic Break-ului organizat de ONGFest, cu sprijinul Kaufland România. Caravana a fost deja în București, iar pe 1 iulie, sărbătoarea ONG-urilor va ajunge la Cluj-Napoca.
 
Tema acestui an, Civic Break, invocă spiritul civic al fiecărui ONG şi cetățean și îi invită într-o aventură printre cauzele prezente în cadrul festivalului. Ca într-un city break, vizitatorii vor ieşi din rutina zilnică şi vor avea ocazia să descopere cum au construit ONG-urile o Românie mai bună. Practic, cetățenii de toate vârstele sunt invitați să petreacă o zi întreagă alături de organizații, să le cunoască mai bine și să afle cum se pot implica pentru o societate mai bună, într-un cadru informal plăcut și prietenos.
 
Din programul zilei menționăm activități precum ateliere handmade, ateliere de IT și tehnologie, gimnastică aerobică pentru vârstnici, demonstrații de karate sau biking, workshop-uri de percuție, ateliere de pictură. Practic, programul zilei se adresează tuturor vizitatorilor de la 0 la 99 de ani. El este completat de momentele artistice de la scenă, pregătite de ONG-uri, iar seara va culmina cu un concert susținut de artistul Liviu Teodorescu. 
 
Atmosfera de vacanță civică va include premii și amintiri pe care Kaufland România le-a pregătit tuturor vizitatorilor din aventura Civic Break. Odată ajunși în Grădina Palas, participanții pot primi unul dintre cele 1000 de premii oferite de Kaufland România. Tot ce trebuie să facă este să accepte provocarea unei „călătorii” culinare.
ONGFest 2017 este organizat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), alături de partenerul său local, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), cu susținerea Programului de Cooperare Elvețiano-Român. Sponsorul principal al evenimentului este Kaufland România.
 
Kaufland România se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 magazine în 7 țări. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații vizitați www.kaufland.ro.
 
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, în cadrul unei inițiative a Comisiei Europene. FDSC consideră că dezvoltarea sectorului neguvernamental reprezintă în sine un indicator pentru starea comunității în care cetățenii trăiesc. – www.fdsc.ro
 
Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS) este o platformă de reprezentare și advocacy a furnizorilor privați de servicii sociale, cu sediul național la Iași. Misiunea FONSS este schimbarea politicilor și dezvoltarea sustenabilă a serviciilor sociale. – www.fonss.ro
 
Programul de Cooperare Elvețiano-Român exprimă solidaritatea Elveției cu România, urmărind să promoveze participarea activă a ONG-urilor și întărirea rolului lor în societate. Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați www.swiss-contribution.ro sau www.swiss-contribution.admin.ch/romania.

Parteneri: Reprezentanța Comisiei Europene în România, Primăria Municipiului Iași, Tarom
 
Partener media principal: Radio ZU
 
Parteneri media: Agerpres, Discovery Channel Romania, Revista Biz, 9 AM, Garbo, IQads, Știri ONG, Zile și Nopți, Gala Societății Civile, CSR media, Think Outside the Box, Smark, România Pozitivă, HR Club, Blogunteer.ro, Curierul de Iași, VoceaONG, TVR Iași, TeleM, Radio România Iași, Ziarul de Iași, Iași Fun.