CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică începe din această săptămână seria evenimentelor offline de premiere a câștigătorilor celei de-a XI-a ediții a Galei Premiilor Participării Publice. Evenimentul îi premiază pe oamenii și organizațiile care, prin demersuri civice și campanii de advocacy, au determinat autoritățile publice să rezolve diversele probleme cu care se confruntă comunitățile. 

CeRe va organiza evenimente de premiere pentru fiecare  dintre cei 11 premianți, în locurile din care provin, în comunitățile în care au adus schimbarea. 
Calendarul evenimentelor de premiere:
 
• 19 mai, ora 12.00, Terasa Fabrica - WWF România, Premiul pentru campania “Stop tăierilor ilegale”   
• 20 mai, ora 11.00, în fața Primăriei Capitalei – Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, Premiul pentru campania „aerlive.ro”
• 25 mai, ora 11.00, în fața Parlamentului României (intrarea dinspre parcul Izvor) - MKBT: Make Better, Fundația PACT, Grupul de inițiativă Valea Corbului (jud. Argeș), Asociația DEP Bumbești-Jiu (jud. Gorj) și GAL Reșița (jud. Caraș-Severin), Premiul pentru campania “Crearea legii așezărilor informale”
• 28 mai, ora 11.00, parcul “Emma”, sector 2, București - Andreea Oprea, Premiul pentru campania „Loc de joacă Emma”
• 1 iunie, ora 11.00, Colegiul Național “Școala Centrală” - Consiliul Național al Elevilor, Premiul pentru campania „Educație pentru toți”
• 8 iunie, ora 11.00, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne – Asociația Declic, Premiul pentru campania „112 – localizează-mă!” 
• 14 iunie, ora 11.00, la Centrul Comunitar din Rădăuți - Asociația Rădăuțiul Civic, Premiul pentru campania „O poveste despre patrimoniu și implicare civică în nordul țării”  
• 15 iunie, ora 11.00, în Parcul “Prieteniei”, comuna Bilca (jud. Suceava) - Grupul Civic “Inițiative pentru Bilca”, Premiul pentru campania “O primărie deschisă pentru cetățeni” 
• 19 iunie, ora 11.00, în satul Aroneanu (județul Iași) – Asociația pentru Dezvoltare Activă, Premiul pentru campania „Satul Național de Tineret”  
• 22 iunie, ora 11.00, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne - Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor; Centrul Filia; Asociația Anais, Premiul pentru campania „Reprezentarea victimelor violenței domestice în pandemie”
• 23 iunie, ora 14.00, eveniment în Parlamentul României -  Societatea Academică din România, Premiul pentru campania „Școli curate în Bacău, Cluj, Mureș, Timiș și Vâlcea” 
 
Subiectele inițiativelor civice premiate anul acesta la Gală sunt de larg interes pentru societate, dar și pentru comunități mai mici, precum demersurile care reflectă puterea cetățenilor în a aduce schimbări pozitive pe strada sau satul în care locuiesc. Premiile Galei ilustrează curajul și perseverența unor persoane și organizații de a aduce subiecte presante pentru cetățeni și comunități la masa la care se iau deciziile: probleme sistemice în educație sau care afectează grav natura și mediul înconjurător, conservarea clădirilor de patrimoniu și stoparea construcțiilor ilegale, responsabilizarea instituțiilor publice pentru transparență decizională, stimularea tinerilor de la sate pentru educație și dezvoltare, fenomenul violenței asupra femeilor, comunități mai sigure și prietenoase pentru cetățeni.      
 
 
Evenimentul va avea loc în aer liber, cu respectarea tuturor normelor în vigoare de combatere și prevenție a virusului Sars-CoV-2 de către toți participanții.