Asociatia Pro Democratia, prin implementarea proiectului Pro-democratie in comunitatile locale, urmareste sa contribuie la dezvoltarea sectorului ONG prin imbunatatirea modalitatilor de know-how dezvoltat in proiecte anterioare cu privire la instrumente si tehnici de consultare publica pentru implicarea ONG-urilor locale in promovarea bunei guvernari si a calitatii democratiei la nivel local. 

In cadrul proiectului realizam o ampla analiza a calitatii implicarii ONG-urilor locale in procesul de consultare publica, promovarea bunei guvernari si a calitatii democratiei la nivel local prin realizarea unei cercetari cantitative la nivel national si elaborarea unui set de propuneri de modificari legislative. Rezultatele cercetarii vor contribui la realizarea unor propuneri de modificare a cadrului legislativ in directia ameliorarii cadrului legal care reglementeaza accesul ONG-urilor locale la fonduri pentru dezvoltarea unor proiecte având ca scop imbunatatirea procesului de consultare publica, promovarea bunei guvernari si a calitatii democratiei la nivel local. De asemenea, rezultatele cercetarii vor fi accesibile tuturor celor interesati de realizarea unor analize suplimentare.

In acest sens va rugam sa ne ajutati in acest efort prin completarea chestionarului special conceput pentru realizarea acestei analize. In cazul in care nu ati fost contactati deja, expertii si voluntarii din cadrul proiectului o vor face in perioada imediat urmatoare. Chestionarul poate fi completat si in format electronic la: http://goo.gl/forms/rGDxJpWgSI 
 
Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la e-mail: pro-democratie@apd.ro si/sau telefon: 0741 078 158.

In perioada septembrie 2014-septembrie 2015 Asociatia Pro Democratia implementeaza proiectul Pro-democratie in comunitatile locale, proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in România.
 
Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org