Elementele pe baza carora a fost intemeiat demersul i74 sunt: transparenta (voturi la vedere, accesibile tuturor cetatenilor), seriozitate (fiecare absenta nemotivata, sanctionata cu 1% din salariu) si responsabilitate (decontarile pe baza declaratiilor pe proprie raspundere, interzise; pentru a se deconta cheltuieli, va fi nevoie de documente justificative). 

Cum pot cetatenii sa semneze? 
Persoanele care sustin acest proiect sunt incurajate sa semneze intai pe website-ul initiativei www.i74.ro. Echipa i74 ii va contacta pe cei inscrisi cu privire la detalii legate de centrele de colectare a semnaturilor. Conform legii, doar semnaturile in original se adauga la totalul necesar. Semnatura virtuala vine in sprijinul proiectului pentru promovarea initiativei si pentru a comunica celor care vor sa semneze unde si cum o pot face.  Cei interesati sunt rugati sa dea un click aici http://www.i74.ro/contacte_locale pentru a vedea care este cea mai apropiata localitate unde se strang semnaturi. 
 
Cum pot cetatenii sa devina voluntari? 
Orice cetatean roman peste 18 ani poate face parte din corpul de voluntari ai initiativei. Pentru detalii legate de voluntariat, se poate accesa pagina de web a initiativei la adresa http://www.i74.ro/volunteer
 
Cum se poate dona si la ce ajuta?
Pentru donatii de orice valoare, se poate contribui la campania de crowdfunding pe platforma Indiegogo, “A Parliament for Romania's citizens - i74!”, sau pe website-ul i74 aici. Donatiile sunt folosite la coordonarea voluntarilor, materiale promotionale, dezvoltare a paginii web, fotografii, clipuri video, aparitii mass-media s.a.
 
Mai multe informatii despre campania i74 sunt disponibile pe website-ul www.i74.ro si pe pagina oficiala de Facebook
Pentru reprezentantii acreditati din presa straina, punem la dispozitie materiale in limbile engleza, franceza, germana si maghiara pe pagina dedicata.
 
***
Fundatia CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani) este o comunitate de experti, un laborator de idei si o platforma de actiune civica pentru dezvoltarea economica si consolidarea democratica a Romaniei.
Institut de cercetare romanesc cu prezenta globala, CAESAR reuneste experti din intreaga lume selectati pe baza rezultatelor remarcabile din cariera lor academica si profesionala.
Uniti in jurul unor valori comune – integritate, responsabilitate si profesionalism – expertii CAESAR ofera idei si solutii concrete in domeniile de importanta strategica pentru viitorul Romaniei. Pe baza acestor cunostinte si experiente globale, CAESAR promoveaza prin platforma proprie de actiune civica politici de dezvoltare la nivel local, regional si national.

Date de contact: 
alexandra.sasu@fundatiacaesar.ro | +40 21 367 25 02