Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa si are un buget de 83.357 CHF. Grantul acordat este de 74.521 CHF, iar co-finantarea solicitantului si partenerilor este in valoare de 8.836 CHF. 

Asadar, una dintre activitatile principale derulate in cadrul proiectului este  Marsul diversitatii, desfasurat in semn de solidaritate fata de persoanele diagnosticate cu autism. Activitatea se va desfasura in data de 1  aprilie 2016, ora 12:00, in Municipiul Iasi, pe traseul Piata Unirii – Sala Polivalenta. Marsul se va desfasura cu implicarea persoanelor din comunitate, copii din invatamantul de masa, tineri liceeni, sau studenti de la facultati de profil si alti actori interesati, in scopul de a asigura o cat mai mare vzibilitate problematicii mentionate. Participantii la mars vor purta insemne specifice cu valoare simbolica, pancarte cu mesaje specifice, vor imparti trecatorilor pliante, stegulete, baloane si alte materiale informative. Scopul acestei activitati este cu precadere, informarea si sensibilizarea opiniei publice, fata de persoanele afectate de TSA.

Evenimentul face parte din Campania Publica organizata cu prilejul Zilei Internationale de Constientizare a Autismului.
 
Pentru informatii suplimentare, persoana de contact: Carmen Gherca, Coordonator PR si comunicare, tel: 0729/914.094; e-mail: contact@ancaar-iasi.ro

###
Despre A.N.C.AA.R. Iasi
A.N.C.AA.R. Iasi este o organizatie nonguvernamentala si non-profit infiintata in 2003, ce are ca misiune imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu autism si a familiilor acestora. Proiectele asociatiei urmaresc abordarea multidisciplinara in identificarea, cunoasterea si satisfacerea necesitatilor si drepturilor persoanelor cu autism. A.N.C.A.A.R. Iasi este membra a Federatiei pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist.

Despre Fundatia Serviciilor Sociale Bethany
Fundatia Serviciilor Sociale Bethany este o organizatie non-guvernamentala si non-profit care urmareste imbunatatirea vietii persoanelor dezavantajate, in special a copiilor si a familiilor, oferind servicii sociale si promovând practici profesioniste in asistenta sociala. Cu 21 ani de activitate in România, programele fundatiei vizeaza in special prevenirea separarii copilului de familia biologica, promovarea unor practici profesioniste in lucrul cu copiii cu nevoi speciale sau care provin din medii dezavantajate (centre de plasament, centre de reeducare sau penitenciare, familii defavorizate), si nu in ultimul rând  promovarea voluntariatului ca modalitate de implicare in viata comunitatii.
 
Despre Fundatia Ancora Salvarii
Fundatia Ancora Salvarii este o organizatie crestina, non-profit, care are ca scop ajutorarea oamenilor aflati in dificultate, in mod special a persoanelor cu dizabilitati sau boli cronice, indiferent de rasa, religie, nationalitate etc. Viziunea fundatiei este sa dezvolte proiecte prin care sustine unele din nevoile existente, neacoperite in comunitate.