Printre motivele principale ale acestei actiuni de protest, organizatorii si participantii la mars mentioneaza:
• Salvarea identitatii cartierului Floreasca.
• Stoparea dezvoltarii urbane necontrolate din ultimii ani.
• Absenta unei consultari publice reale legate de constructiile preconizate sau deja ridicate in perimetrul cartierului.
• Consecintele nefaste pentru cartier in particular, precum si pentru orasul Bucuresti in general.

In ultimii cinci ani, zona din nordul cartierului Floreasca a cunoscut o dezvoltare exploziva. Aceasta a generat probleme majore de trafic si de mediu in cartier si in zona. Administratia locala nu a realizat nici un demers important de solutionare a problemei - locuitorii suporta deja consecintele nefaste ale dezvoltarii necontrolate (poluare crescuta, infrastructura insuficienta, grad de comfort urban scazut).

Odata cu realizarea constructiilor propuse in Calea Floreasca, nr.159-165 (4 blocuri turn de 105 m si 75 m in imediata vecinatate a Halelor Ford – monument istoric de clasa A), precum si a altor blocuri in Parcul Verdi si in zona Lacului Floreasca, traficul (cu o medie de 1.500 masini pe zi la ora actuala), va creste in continuare, punand in pericol inclusiv accesul rapid catre cel mai mare centru de urgente medicale din Romania, Spitalul Floreasca.

La fel si impactul negativ asupra mediului, asupra infrasctructurii deja insuficiente si, in final, a calitatii vietii locuitorilor, actuali proprietari, dar si chiriasi, din cartierul Floreasca si zonele invecinate.

Participantii la mars vor solicita spre consultare publica studiile de fundamentare culturala, istorica si socio-demografica ce au stat la baza acordarii PUZ-ului initial pentru cladirile mai sus mentionate. Aceasta solicitare are la baza pozitia strategica atat a Halelor Ford, cat si a Parcului Verdi, conexiunea cu centrul orasului, caracterul dintotdeauna rezidential al zonei, actuala absenta a unor functiuni culturale in cartier. 

De asemenea, cu aceasta ocazie va continua strangerea de semnaturi pentru cele doua petitii initiate de Grupul de Initiativa Civica Floreasca, “Verde de Verdi”, respectiv “Salvati Halele Ford”. Evenimentul se va incheia cu un lant uman, in jurul Halei Ford/Automatica, de pe Calea Floreasca.

Cei care doresc sa se alature acestei actiuni civice sunt indemnati sa poarte un obiect de imbracaminte verde, culoarea identitara a cartierului Floreasca. Pentru detalii si confirmarea participarii: grupulfloreasca@gmail.
Va asteptam,