Membrii European Metal Festival Alliance (European Metal Festival Alliance) lansează tricoul METAL UNITED iar toate veniturile realizate din vânzarea acestora vor fi destinate unei organizații caritabile care ajută în acest moment poporul ucrainean greu încercat în această perioadă.

Festivalurile care participă la această importantă strângere de fonduri - Alcatraz Hard Rock & Metal Festival, Belgia; Festivalul ARTmania, România; Bloodstock Open Air, Marea Britanie; Brutal Assault, Cehia; Dynamo Metal Fest, Olanda; Inferno Metal Festival, Norvegia; Into The Grave, Olanda; Leyendas Del Rock, Spania; Midgardsblot, Norvegia; Motocultor Festival, Franța; Party.San Metal Open Air, Germania; Resurrection Fest, Spania și Summer Breeze Open Air, Germania - sunt unite împotriva războiului și suprimării și susțin toți oamenii, indiferent din ce țară sunt, indiferent de rasa sau religia lor.
Festivalurile spun încă o dată că nu sunt pro ucraineni și împotriva rușilor ci că își doresc să sprijine oamenii care au nevoie de ajutor în aceste vremuri tulburi.

Tricoul este disponibil pentru pre-comandă aici. Prețul său este 16,66 EURO, iar încasările vor fi destinate Music Saves UA (Asociația Ucraineană de Evenimente Muzicale – ВАМП).

Vlad Yaremchuk, Booking Manager Atlas Weekend Festival, co-inițiator al Music Saves UA, afirmă: „Suntem Asociația Ucraineană a Evenimentelor Muzicale, în timp de pace suntem cea mai mare asociație a reprezentanților industriei muzicale din țara noastră. Acum, viața normală în Ucraina s-a oprit complet, așa că ne folosim toate resursele pentru a oferi ajutor umanitar oamenilor care au cel mai mare nevoie de el în acest moment. Echipa noastră lucrează 24/7 pentru a ajuta cât mai multe victime ale acestui război crud. Centrul de ajutor umanitar a fost deja implementat în incinta locației Atlas din Kiev. De asemenea, lucrăm la înființarea de centre de asistență pentru refugiați la granițele cu Europa, pentru a facilita o infrastructură sigură și solidă pentru sutele de mii de civili care fug din țară. Întreaga noastră echipă se află în prezent în mai multe orașe din Ucraina și suntem în contact strâns cu voluntari, militari ucraineni și grupuri umanitare, așa că suntem conștienți de nevoile urgente de la fața locului și suntem gata să oferim ajutor imediat acolo unde este cea mai mare nevoie.

Prin urmare, avem nevoie urgentă de sprijin financiar. Acesta este motivul pentru care am demarat proiectul de strângere de fonduri. Vă încurajăm să nu rămâneți indiferenți și să ajutați familiile ucrainene să supraviețuiască acestei perioade dificile.
 
Adam Gregory de la Festivalul Bloodstock, în numele EMFA, spune: „Cu toții suntem șocați de evenimentele recente și dorim să facem tot ce ne stă în putință pentru a ajuta în vremuri atât de dureroase. Toate încasările din vânzarea tricourilor au drept scop sprijinirea celor care au în aceste clipe nevoie de sprijinul nostru financiar și toate gândurile noastre se îndreaptă către toți cei afectați de război sau suprimare.
 
În vremuri întunecate și în contexte șocante trebuie să ne unim întotdeauna eforturile pentru a ajuta oamenii aflați în suferință, pentru a le aduce o rază de speranță și a le oferi un punct de sprijin. În fața conflictului și a nedreptății nimeni nu poate rămâne indiferent și nici nu poate închide ochii, iar singura modalitate este să acționăm exact așa cum ne învață artele: să lăsăm deoparte diferențele, să ne unim și să scoatem la iveală latura bună a umanității. Și tocmai asta încercăm să facem cu „tricoul caritabil METAL UNITED”. Sprijinul vital pentru poporul ucrainean va fi posibil doar prin contribuția fiecăruia dintre noi.” - Codruța Vulcu, Fondator & Director ARTmania Festival