Effie este un premiu important deoarece recunoaste creativitatea si eficienta campaniilor de informare. La editia a XI-a au fost inscrise 90 de campanii ce au fost jurizate din perspectiva rezultatelor si obiectivelor de comunicare atinse si depasite.
 
Programul Asociatiei React a intrunit punctajul maxim la categoria GoodWorks Effie Non-Profit pentru cea mai eficienta campanie de comunicare a unui serviciu de interes public. 
 
“O sansa pentru viata” sprjina sistemul transfuzional romanesc prin campanii de informare, sesiuni mobile de donare de sange si prin renovarea si dotarea centrelor de transfuzii de la nivel national. Astfel, in ultimii 6 ani mai mult de 120.000 de persoane au fost determinate sa doneze sange, contribuind la salvarea a peste 170.000 de vieti omenesti.
 
Deoarece nevoia de sange si produse sanguine sigure este in crestere, atragerea de donatori fideli, voluntari, care doneaza din responsabilitate fata de semeni si de societate a fost obiectivul  principal al campaniei de comunicare realizate de Graffiti BBDO.
 
“Este al doilea premiu Effie castigat de Asociatia React la categoria non-profit. Evolutia de la Silver, premiul obtinut in 2010, la Gold vine ca o recunoastere a experientei si a capacitatii de implementare a asociatiei“, a spus Dr. Anca Stefan, Presedinte Asociatia React.

Gold Effie este cel de-al 13-lea premiu primit de proiectele Asociatiei React, trei dintre acestea fiind castigate in ultima saptamana. Astfel, in cadrul Galei Societatii Civile desfasurate marti, 10 iunie, proiectul de telemedicina – Controlin, a obtinut premiul I pentru Originalitate si premiul III la categoria Sanatate. 
 
***
Despre Asociatia React: Asociatia React este o organizatie neguvernamentala, creata in 2006 pentru a veni in sprijinul actorilor societatii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact in comunitatile vizate. Organizatia activeaza in trei domenii: sanatate publica, educatie si integrare sociala, are 5 sucursale in care lucreaza mai mult de 30 de angajati si peste 200 de voluntari. Pana in prezent, Asociatia React a obtinut 13 premii de excelenta - nationale si internationale si a contribuit la salvarea a mai mult de 200.000 de vieti omenesti. www.asociatiareact.ro.