Pe 17 şi 18 iunie ONG-uri din toate domeniile sunt invitate să îşi susţină cauzele la București, la Civic Break-ul din ONGFest! Să stea de vorbă cu oamenii şi să le spună cum se pot implica, să înceapă conversaţia despre spiritul civic. Tema acestui an, Civic Break, invocă spiritul civic al fiecărui ONG şi cetățean și îl invită într-o excursie printre cauzele prezentate în cadrul festivalului. Ca într-un City Break, vizitatorii vor ieşi din rutina zilnică şi vor avea ocazia să descopere cum au construit ONG-urile o Românie mai bună pentru fiecare. Vor interacționa direct cu organizaţiile participante, vor descoperi ce lucruri noi se întâmplă în țară şi cum se pot implica. 
 
Aflat la a 8-a ediție, evenimentul are loc în acest an în trei orașe: București (17 – 18 iunie), Iași (24 iunie) și Cluj-Napoca (1 iulie). Înscrierile pentru Iaşi şi Cluj vor fi deschise în curând. Fiecare expozant înscris are la dispoziție un cort în care își poate promova organizația, dar și opțiunea de a-și face cunoscute programele prin organizarea de activități dedicate publicului în parc, prin susținerea de momente artistice la scenă sau prin organizarea de seminarii, dezbateri sau ateliere interesante, atât pentru vizitatori, cât și pentru sectorul neguvernamental.
 
Vă invităm să împachetați cauzele în care credeți și să vă alăturați nouă în Civic Break-ul de la București, între 17 – 18 iunie!
 
Înscrierile au loc în perioada 22 – 31 mai 2017 prin completarea formularului de înscriere disponibil aici
 
Expozanții pot fi: asociații, fundații, cooperative, case de ajutor reciproc (CAR-uri, CARP-uri), grupuri civice neînregistrate, cu sediul în România, care asigură respectul pentru diversitate, pentru valorile democratice şi drepturile omului și sunt independente politic (organizarea, conducerea și administrarea nu se află sub influența unui partid politic).
 
Informații utile pentru înscriere:
 
Programul de sprijin ONGFest 2017
 
Pentru a veni în întâmpinarea organizațiilor care nu au sediul în București a fost lansat „Programul de sprijin pentru organizatii din tara ONGFest 2017 Bucuresti”.
 
Pentru 25 de organizatii care participa la ONGFest si avand sediul la o distanta de peste 100 km de Bucuresti, organizatorii vor acoperi cheltuieli de transport si cazare prin Programul de sprijin ONGFest 2017, astfel:
• transport in limita a max. 320 lei/organizatie
• cazare in camera dubla pentru 2 pers./organizatie, pentru noptile de 16/17 si 17/18 iunie
 
Selectia celor 25 de organizatii se va efectua pe principiul primul venit-primul servit: primele 25 de organizatii din tara care s-au inscris la ONGFest Bucuresti, au solicitat includerea in Programul de sprijin ONGFest 2017 prin completarea formularului disponibil AICI cel tarziu pana la data de 31 mai 2017 si au intrunit criteriile mentionate mai sus, vor intra automat in Programul de sprijin ONGFest 2017, urmand a primi ulterior de la organizatori o confirmare si detalii suplimentare.
 
Important: Formularul de solicitare a includerii in Programul de sprijin ONGFest 2017 va fi inchis automat odata ce a fost completat de primele 30 de organizatii. Ultimele 5 organizatii care au completat formularul vor intra pe lista de rezerva si vor fi contactate de organizatori in cazul in care exista retrageri din program.
 
 
***
ONGFest
- Festivalul Național al Organizațiilor Neguvernamentale din România, are loc la București între 17-18 iunie 2017, în Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) și este organizat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. http://www.fdsc.ro/