Cetăţenii sau organizaţiile care au intervenit în decizii publice pentru rezolvarea unor probleme cu care se confruntă comunităţile din care fac parte mai au două săptămâni să se înscrie la cea de-a VIII-a ediţie a Galei Premiilor Participării Publice (G3P). De asemenea, la Gală, se pot înscrie şi instituţii publice care au demonstrat implicarea cetăţenilor în procesul decizional. 
 
Gala, organizată de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică este evenimentul anual care îi aduce pe scenă pe oamenii care au determinat primăria sau ministerul să adopte sau să îndrepte hotărâri, în beneficiul diverselor comunităţi.
31 ianuarie, termen final pentru înscrierile la G3P
 
Persoanele care doresc să se înscrie pentru ediţia din 2017 sunt rugate să completeze formularul online: https://docs.google.com/a/ce-re.ro/forms/d/18hMRPfrOvy8mFrg3YJfEvYpHbrSCiMOb1YYkenkKTbQ/viewform?ts=5846b9c8&edit_requested=true  până pe 31 ianuarie 2017.

Detaliile pentru înscrierile la Gală se regăsesc în Ghidul G3P - http://ce-re.ro/g3p/files/ghid-inscriere-g3p2017.pdf . Pentru nelămuriri sunt disponibile următoarele detalii de contact: depozite@ce-re.ro sau la numărul de telefon 0727 823 483, persoană de contact Lavinia Chiburțe.
 
La ediția din 2016, am acordat 13 premii pentru perseverenţa şi curajul unor cetăţeni şi organizaţii, ale căror demersuri de implicare civică şi campanii de advocacy au avut rezultate concrete, cu impact pozitiv în domenii precum educaţia, sănătatea, protecţia mediului înconjurător, transparenţa decizională, dezvoltarea oraşelor în acord cu dorinţele locuitorilor.
 
De exemplu, eforturile Asociaţiei Elevilor din Constanţa, care a convins primăria să aloce două milioane de lei pentru acordarea de burse de merit, sociale şi de studiu, s-au reflectat asupra a  10.000 de elevi constănțeni care și-au recâștigat astfel bursele. Tot pe scena Galei a urcat şi Asociaţia Salvaţi Copiii Filiala Iaşi, care a asigurat accesul la educaţie pentru 102 copii din comunităţi izolate, precum și Asociaţia OviduRo, pentru aprobarea legii prin care familiile defavorizate primesc tichete sociale, condiţionate de prezenţa copiilor la grădiniţă. Mai multe detalii despre premiile din 2016 găsiţi aici: http://www.ce-re.ro/g3p/g3p-editia-VII sau pe larg, în catalogul Galei http://www.ce-re.ro/files/Catalog_G3P_2016.pdf   
 
Detalii despre membrii juriului şi partenerii G3P din 2016, precum şi despre celelalte ediţii ale Galei găsiţi aici: http://www.ce-re.ro/g3p/g3p-editia-VII 
Găsiţi aici detalii despre cum puteţi susţine prin donaţii organizarea celei de-a VIII-a ediţii a Galei Premiilor Participării Publice
 
CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să răspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali. CeRe ajută și oferă asistență grupurilor de oameni sau organizațiilor care schimbă starea de fapt din jurul lor. Lucrăm cu peste 20 de grupuri din toată țara care, fie că au reușit să oprească construcții ilegale, fie că au reușit să facă autoritățile să asculte cetățenii și să replanteze teii tăiați, construiesc un nou proiect de țară, una în care oamenii se implică în deciziile orașului sau țării lor.