Platforma Actiunea Civica a Tinerilor condamna ferm actiunile partidelor politice care au inceput, cu peste doua luni inainte de termenul legal, actiunile de promovare electorala prin afisarea unor materiale cu inscrisuri politice sau actiuni de popularizare a candidatilor. In acest sens, PACT a demarat campania “Candidezi ca un hot”, prin care toti cetatenii care vor sa semnaleze forme de publicitate electorala inainte de termen o pot face prin postarea de materiale video sau foto pe urmatoarea pagina de Facebook
 
De asemenea, potrivit legii 185/2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate, toate formele de publicitate stradala sunt amplasate doar in baza unei autorizatii de construire, emisa de catre primarii de sector sau de catre Primarul General, pentru zonele protejate. 
 
Asadar, toate formele de promovare electorala deja amplasate fie au primit autorizatii emise nelegal, fie nu au primit autorizatii.
 
PACT solicita ferm retragerea din spatiile publice a tuturor formelor de promovare electorala si cere un raspuns din partea autoritatilor locale, dar si a partidelor politice privind motivele unor astfel de actiuni ilegale.
 
In cazul lipsei unei reactii prompte, PACT isi asuma inceperea unor actiuni legale in contencios administrativ impotriva celor care incalca cu buna stiinta legea. De asemenea, PACT face un apel la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) pentru a dispune sanctiuni impotriva primarilor, dar si a beneficiarilor care nu respecta legea.  Totodata, PACT va sesiza si institutia prefectului, care are competente in verificarea legalitatii actelor administrative, precum autorizatiile de construire.

***
PACT este o platforma de centru, care isi asuma misiunea de a reda Romania cetatenilor ei pentru a construi impreuna o tara in 3D: democratica, dezvoltata si demna. Romania democratica inseamna institutii functionale, independente si reprezentative. Romania dezvoltata inseamna oportunitati, prosperitate si un trai decent pentru toti cetatenii. Romania demna inseamna o comunitate puternica si unita acasa, in Europa si in lume.

PACT reuneste „tinerii” – nu atat ca varsta, cat mai ales ca spirit — toti cetatenii care cred in sansa unui viitor mai bun pentru Romania si isi asuma responsabilitatea de a actiona pentru implinirea acestui ideal.
 
Mai multe informatii pe:
Pagina oficiala de Facebook