Fundaţia Pro Patrimonio se alătură îniţiativelor de sprijin şi solidaritate cu artiştii din Ucraina şi oferă posibilitatea de cazare şi creaţie în casele pe care le deţine. Astfel aceştia îşi pot continua profesia sau pot beneficia de un interval liniştit în care să îşi organizeze viaţa.

Cel mai apropiat spaţiu de Vama Siret este Casa George Enescu din Mihăileni, judeţul Botoşani. Aici putem acomoda un artist şi familia sa adică maxim patru persoane. Proaspăt restaurată, dar nelocuită, în casă există două paturi, baie, bucătărie şi un pian Bösendorfer.
Vom face tot posibilul ca prin apeluri de strângere de fonduri şi colaborări extinse să acoperim cheltuielile de întreţinere şi încălzire.

Iniţiativa de salvare a Casei George Enescu din Mihăileni a presupus şi dezvoltarea unui program de educație muzicală -- „Academia de Muzică şi Educaţie pentru Copii” -- cu rol de activarea culturală a casei lui George Enescu şi transformarea ei într-un pol cultural şi educaţional comunitar.

Suplimentar, în centrul ţării, la Vila Golescu din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, putem oferi spaţiu de cazare şi creaţie pentru doi artişti cu familiile lor sau patru artişti singuri. În acest moment aici sunt găzduite Bursele de Creaţie Cărtureşti dar spaţiul este ofertant şi putem acomoda mai multe persoane.

Ca atare,
Invităm artişti din domeniul muzical şi literar precum şi profesori de muzică din Ucraina care au nevoie de spaţiu de odihnă, creaţie sau protecţie să intre în program de sprijin oferit de Fundaţia Pro Patrimonio. Casele puse la dispozitie sunt monumente istorice: Casa George Enescu din Mihăileni – judeţul Botoşani (20 km de Vama Siret) şi Vila Golescu din Câmpulung Muscel – judeţul Argeş. În afară de cazare vom asigura masă şi sprijin în funcție de necesar. Cererile le vom analiza şi onora în ordinea primirii lor.

Adresă de contact propatrimonio.romania@gmail.com, detalii www.propatrimonio.org.