MagicHOME este proiectul Asociației Magic care oferă găzduire gratuită părinților veniți de departe la tratament cu copiii lor grav bolnavi.

Grație solidarității fără precedent, declanșată în urmă cu șase ani cu campania Împreună pentru MagicHOME, astăzi familiile copiilor grav bolnavi au la dispoziție 14 case și apartamente, în cinci orașe (București, Cluj, Iași, Chișinău, Viena).

În acești șase ani de proiect, MagicHOME-urile au găzduit 16.068 de părinți și copii, oferind 132.282 nopți de cazare gratuită (echivalentul a 362 de ani).

Fiecare dintre cei 636 de oameni care s-au așezat în urmă cu șase ani pe scaunul campaniei Împreună pentru MagicHOME (cea mai mare și emoționantă desfășurare de forțe umanitare din România, până în acel moment) a mobilizat la rându-i 234 de oameni care au sărit imediat să sprijine proiectul și, astfel, a ridicat de pe scaunul de spital 25 de părinți. Iar numărătoarea continuă.

Povestea MagicHOME a pornit de la o imagine de neprivit de dureroasă și emoționantă: părinți care își vegheau de pe un scaun copiii aflați pe patul de spital - zile și nopți în șir, săptămâni, luni, unii chiar ani.

Pentru acești părinți, în noiembrie 2017, Asociația Magic a inițiat campania „Împreună pentru MagicHOME”. 636 de oameni au stat atunci rând pe rând pe un scaun, 23 de zile și nopți consecutive (552 de ore neîntrerupte), și au vegheat simbolic toți copiii României aflați în suferință în spital.

De doar 23 de zile a fost nevoie pentru strânge din sms-uri recurente și donații suma necesară amenajării MagicHOME Fundeni (Dobroești).

Iar la finalul campaniei, mai rămăseseră programați încă 1185 de oameni – cât să acopere complet cinci luni de stat pe scaun, dacă ar fi fost nevoie.

”În vremuri în care descumpănirea și sentimentul zădărniciei au ajuns aproape o stare de normalitate, este important să nu uităm că orice gest de implicare contează. Nimic nu e zadarnic. Iar MagicHOME este (încă) un exemplu că puterea oamenilor buni, Împreună, poate fi colosală.

Mulțumim tuturor celor care au crezut în acest proiect MagicHOME și l-ați sprijinit încă de când era doar un vis. Rămânem împreună pentru MagicHOME. Și facem acest împreună tot mai mare. Poate, într-o zi, cât o țară de mare” – Asociația Magic

 

***

 

Asociația Magic este o organizație non-profit, neguvernamentală, care sprijină peste 10.000 de familii cu copii grav bolnavi, asigurându-le prin cele 12 proiecte ale sale o adevărată rețea de mâini de ajutor în lupta cu boala: cazare gratuită pentru părinți pe perioada spitalizării copiilor (MagicHOME), transportul familiilor cu copii grav bolnavi, la spital și înapoi acasă, cu șoferi voluntari (Șofer de Suflet), pachete săptămânale pe secțiile de oncopediatrie și consiliere psihologică a copiilor și părinților (MagiCARE), colete lunare cu alimente și toate cele necesare pentru familiile cele mai vulnerabile (MagicBOX), burse educaționale (MagicEDU) în valoare de 500 de lei/lună, tabere pentru copiii oncologici sau care au pierdut pe cineva drag în lupta cu boala (MagiCAMP), vacanțe pentru întreaga familie a copilului bolnav (MagicTICKET) și multe altele.

 

Mai multe despre proiectele Asociației Magic și cum puteți ajuta, aici: www.asociatiamagic.ro