Lansarea proiectului ”Spatii urbane in actiune” va avea loc in prezenta membrilor Asociatiei Komunitas dar si a partenerilor sai, Asociatia ArtWe, Asociatia tranzit.ro, Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti si a grupului de arhitecti de la studioBasar care sustin in mod activ acest proiect.
 
“Spatii urbane in actiune” este cea mai noua initiativa a Asociatiei Komunitas - un proiect interdisciplinar aflat la intersectia dintre urbanism, antropologie urbana, arhitectura si educatie, care soseste ca raspuns la anumite probleme urbane identificate de organizatie in munca sa din ultimii 7 ani, prin cercetari sociale combinate cu proiecte sau experiemente de educatie urbana si dezvoltare comunitara. Proiectul se deruleaza in perioada 1 mai 2014 – 30 octombrie 201 iar zonele de lucru in care se vor desfasura activitatile sunt 3 cartiere din Bucuresti: Tei, Tineretului, Timpuri Noi.
 
 Programul evenimentului de lansare cuprinde:
• O prezentare detaliata a proiectului, care include punerea in context a celor 3 cartiere vizate, realizata de Asociatia Komunitas si studioBASAR;
• Introducerea partenerilor din proiect: Asociatia tranzit.ro, Asociatia Art We, Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti;
• Discutii libere si activitati de networking;
• Proiectia filmului ”At the ground level of the city” (34’, realizat de organizatia Atelier d’architecture autogérée (aaa), 2005).
 
Va invitam sa ne cunoasteti, sa aflati ce avem de gand sa facem si sa punem impreuna bazele unei viitoare comunitati de interes vizavi de tematicile interdisciplinare ale proiectului.
 
Intrarea este libera, dar se va face pe baza de inscriere prealabila, pana la data de 3 iunie (marti), la urmatorul email:spatii.urbane@gmail.com
 
Mesajul de inscriere trebuie sa contina urmatoarele detalii: numele, asociatia sau institutia reprezentata (daca este cazul) si o propozitie prin care sa sugerati ce va transmite unul dintre cele 3 cartiere vizate de acest proiect (Tei, Tineretului, Timpuri Noi).
 
Proiectul „Spatii urbane in actiune” este finantat cu suma de 74 999 EURO prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati www.eeagrants.org,www.fondong.fdsc.ro
 
Detalii suplimentare pe pagina de Facebook a proiectului:
 
Eveniment sustinut de Asociatia Zeppelin
Parteneri media: Asociatia Zeppelin, Creionetica, Revista Arhitectura, Revista Arhitext, ziarul Buna Dimineata Bucuresti!, Think Outside the Box.
Cu sprijinul: Studentplot.ro , YoYo cafe
 
*** 
Asociatia Komunitas este o organizatie non-guvernamentala infiintata in anul 2006 de un grup de tineri cercetatori sociologi si antropologi, avand la baza conceptul de stiinte sociale si educationale aplicate. Proiectele noastre se bazeaza pe un demers coerent de actiune sociala si isi propun sa iasa din cadrul stramt in care se manifesta de obicei stiintele sociale in Romania, punand accent pe dimensiunea aplicata a acestora, in paralel cu facilitarea intelegerii anumitor notiuni si mecanisme sociale in randurile tinerilor si ale publicului larg.
 
Pentru informatii suplimentare puteti contacta persoanele responsabile de proiect:
 
Miruna Tirca - manager proiect  
email: educatie.urbana at gmail.com
 
 Roxana Maria Popescu - responsabil PR
m: +40729066789 /email: spatii.urbane@gmail.com
Web: http://asociatia-komunitas.ro/