Anunțăm deschiderea înscrierilor la cea de-a 13-a ediție a Maratonului Internațional Sibiu, eveniment care va avea loc pe 25-26 mai în Piața Mare! „Nu sta acasă, că îți stă norocul” este tema ediției din 2024, care îndeamnă sibienii și nu numai să se alăture startului curselor. Cei care doresc să lase urme la MIS sau să susțină un alergător și, implicit, una dintre cele 51 de cauze înscrise în eveniment, o pot face pe noul site al maratonului.
 

Maratonul Internațional Sibiu este gata să își primească alergătorii și susținătorii ediției cu numărul 13. Organizatorii se pregătesc pentru o ediție norocoasă, iar primele surprize au fost deja lansate. MIS a trecut printr-un proces de reîmprospătare a imaginii brandului, schimbându-și atât logo-ul, cât și site-ul. Odată cu lansarea noului website https://maratonsibiu.ro/, care vine cu un design modern și funcționalități avansate, au fost lansate și înscrierile pentru evenimentul din acest an. Mai mult decât atât, din acest an va fi lansată și o probă nouă în cadrul evenimentului.

 

„Iată că am ajuns și la momentul înscrierilor la cea de-a 13-a ediție a Maratonului Internațional Sibiu! Noi suntem deciși să facem din 13 o ediție norocoasă și memorabilă, iar lucrurile faine au început deja să se întâmple. S-a lucrat mult și, zicem noi, frumos, ca să îmbrăcăm haine digitale moderne, care să reflecte spiritul nostru dinamic, așa că iată-ne cu logo nou și site nou. Iar pentru toate acestea aducem multe mulțumiri echipei noastre, graficianei FCS și partenerilor de la Agile Freaks, prieteni de nădejde ai Maratonului Internațional Sibiu, alături de care am construit și modelat acest spațiu digital de care suntem tare mândri împreună.”, a declarat Ana Bugneriu, directoarea executivă a Fundației Comunitare Sibiu, organizatorul evenimentului.

 

Start înscrieri la MIS 2024

Cea de-a 13-a ediție a Maratonului Internațional Sibiu va avea loc timp de 2 zile. Sâmbătă, pe 25 mai, se vor desfășura cursele de adulți, iar duminică, pe 26 mai, vor avea loc Cursele Copiilor.
 

În acest an, cei care doresc să alerge la eveniment se vor putea înscrie la următoarele curse: Maratonul Continental, Semimaraton, Crosul MultiversX, Decathlon TeamRun, Squad Race by Zacaria, Wenglor 10k, Cursele copiilor și Pași pentru oraș by Bilstein. Cea din urmă este o probă nouă, introdusă special pentru cei care doresc să experimenteze MIS în pași de mers alert. „Pași pentru oraș” presupune un mers alert, care se poate efectua cu sau fără bețe de trekking, având o lungime de 3,35 km ce poate fi efectuată în maxim o oră. Proba nu este una competitivă, iar alergarea este interzisă.
 

Totodată, la fel ca în ultimii ani, cei care nu vor putea fi în Sibiu în ziua evenimentului sau nu vor putea să ia startul din Piața Mare, pot lăsa urme de oriunde se află, optând pentru  cursa „Aleargă peste tot” cu GLS. Cei care doresc să aleagă această cursă pot alerga între 25 mai – 28 iunie. Mai multe detalii despre această opțiune cât și despre celelalte curse pot fi consultate aici: https://maratonsibiu.ro/ro/curse.

 

 

Premii MIS 2024

În acest an, cei mai buni alergători, care vor participa la evenimentul public din Piața Mare, vor primi premii în bani, după cum urmează:

 

Premii Maratonul Continental:

 

Feminin

Masculin

Locul 1

1500 lei

1500 lei

Locul 2

900 lei

900 lei

Locul 3

 550 lei

 550 lei

 

Premii Semimaraton:

 

Feminin

Masculin

Locul 1

750 lei

750 lei

Locul 2

450 lei

450 lei

Locul 3

 250 lei

 250 lei

 

Premiu Decathlon TeamRun:

 

Echipă

Locul 1

400 lei

 

Premii Wenglor 10k:

 

Feminin

Masculin

Locul 1

400 lei

400 lei

Locul 2

250 lei

250 lei

Locul 3

 150 lei

 150 lei

 

Premii Crosul MultiversX:

 

Feminin

Masculin

Locul 1

300 lei

300 lei

Locul 2

200 lei

200 lei

Locul 3

 100 lei

 100 lei

 

Premii Squad Race by Zacaria:

 

Feminin

Masculin

Locul 1

250 lei

250 lei

Locul 2

150 lei

150 lei

Locul 3

 100 lei

 100 lei

 

În ceea ce privește Cursele Copiilor, 8 alergători și alergătoare (o fată și un băiat per categorie de vârstă), vor primi cadouri, prin tragere la sorți. Totodată, la proba Pași pentru oraș by Bilstein va fi organizată o tombolă în urma căreia va fi oferit câte un premiu pentru categoriile Feminin și Masculin.

 

Până când sunt deschise înscrierile?
 

Termenul limită pentru înscrierile alergătorilor este 7 mai, ora 23:59 – atât pentru cei care se înscriu la cursa fizică cu start din Piața Mare, cât și la „Aleargă peste tot” cu GLS. Alergătorii au posibilitatea de a deveni și fundraiseri în momentul completării formularului de înscriere sau ulterior, folosind link-ul dedicat primit pe e-mail imediat după înscrierea pe maratonsibiu.ro. Pe lângă faptul că 50% din taxa de alergare pe care o achită merge direct către cauza aleasă, alergătorii pot ajuta asociația să-și atingă obiectivul devenind fundraiseri activi și convingându-și prietenii să îi susțină cu donații.
 

Reamintim că cea de-a 13-a ediție a Maratonului Internațional Sibiu va cuprinde cel mai mare număr de cauze din istoria evenimentului. După ce am primit un număr record de aplicații din partea comunității sibiene, membrii juriului au stabilit că 51 de proiecte vor merge mai departe, cele mai multe de până acum.

 

***

 

Maratonul Internațional Sibiu este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Sibiu, Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, partenerul principal MultiversX și partenerii locali: Agile Freaks, Continental, Wenglor, GLS, Zacaria, Bilstein, Decathlon, Colt, Scandia, Sam Transport.
 

Evenimentul aduce împreună întreaga comunitate: cetățeni, organizații, companii și autorități publice. Prin intermediul maratonului, Fundația Comunitară Sibiu își propune să susțină spiritul de inițiativă al sibienilor – idei bune care pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții.                       
        

La ediția din 2023 a Maratonului Internațional Sibiu au fost finanțate 47 de proiecte, pentru care s-au strâns 983.978 lei. Pentru aceste cauze s-au pus în mișcare 6.560 de alergători, adulți și copii, care au fost susținuți de circa 4.324 de susținători.
 

De-a lungul celor 12 ediții, prin intermediul maratonului s-au pus pe picioare în jur de 332 de proiecte diverse: construcția unui refugiu alpin, protejarea berzelor albe, cursuri de educație arhitecturală, muzicală sau chiar civică, renovarea și dotarea bibliotecilor și curților școlilor – inclusiv din mediul rural, amenajarea de săli polisenzoriale, repararea unei sinagogi, echipamente medicale pentru animale sălbatice rănite, prevenția bolilor neurodegenerative, sterilizarea câinilor și pisicilor fără stăpân, activități cu și pentru persoanele cu dizabilități, achiziția de echipamente medicale etc.