Cadourile pentru cei dragi se transformă în donații pentru copiii abandonați

 

Ajungem MARI, cel mai mare program naţional care sprijină copiii instituționalizați, organizează o nouă ediție a Târgului caritabil de Crăciun „Dăruim și Ajungem MARI”. Evenimentul are loc duminică, 10 decembrie, între orele 10:00 și 19:00, la Centrul de tineret FNT. Fondurile strânse vor fi direcționate către nevoile copiilor din sistemul de protecție: excursii, ieșiri și tabere de dezvoltare personală, vizite la muzee, la teatru, drumeții prin pădure, tabere la munte, care să le coloreze viața din afara centrelor.

 

Timp de 9 ore, Centrul de tineret FNT se transformă în casa lui Moș Crăciun și a faptelor bune. Târgul de Crăciun găzduiește Chefi și artizani din rândul voluntarilor asociației care lucrează săptămânal cu copii instituționalizați, dar și prieteni Ajungem MARI care se implică constant în proiectele organizației.

 

În ediția de anul acesta sunt expuse produse handmade pentru pasionații de piese unicat, decorațiuni și accesorii pentru brad, turtă dulce, bere artizanală, bunătăți care dau startul poveștilor în familie, haine și accesorii create artizanal, bijuterii, lumânări parfumate, cosmetice și multe altele.

 

Experiențe magice pentru copiii mai puțin norocoși

La ediția de anul trecut a târgului caritabil de Crăciun, Ajungem MARI a reușit să strângă aproximativ 20.000 lei. 200 de copii instituționalizați din București au avut șansa să descopere lumea din afara centrelor și să-și dezvolte cunoștințele primite la școală, prin excursii și ieșiri educative organizate de asociație.

 

„Copiii au nevoie de experiențe și de aventură. De aceea, noi la Ajungem MARI am creat un program special de ieșiri și excursii pentru copiii vulnerabili din sistemul de protecție. Explorează, învață și prind încredere în forțele lor. Se integrează mult mai ușor în comunitate și creează amintiri frumoase. Vă așteptăm la târg, unde surprizele noastre au parte de o dublă transformare. Voi cumpărați cadouri speciale pentru cei dragi, noi trimitem copiii instituționalizați în prima lor excursie. Mai mult, vizitatorii pot aduce la târg materiale educaționale și cărți pentru copiii instituționalizați” - Vivianda Nicolae, Vicepreședinte Ajungem MARI.

 

„Fericirea pe care o simți când dăruiești fără să aștepți ceva la schimb nu se compară cu nimic altceva. Toți copiii merită șansa de a reuși în viață, de a se bucura, de a se simți speciali și de a li se oferi sprijin pentru a reuși. Îmi aduce multă

bucurie să fac parte din acest proiect plin de suflet” Emilia Toros, expozant și susținător Ajungem MARI de 5 ani.

 

În cei 9 ani, Ajungem MARI a organizat 3.900 de ieșiri și excursii pentru copiii din sistemul de protecție, iar 750 de tineri instituționalizați au mers în tabere de dezvoltare personală și profesională, la mare sau la munte. Costul mediu pentru a organiza astfel de ieșiri este de 600 lei/an pentru un copil.

 

Târgul caritabil de Crăciun este realizat în parteneriat cu Centrul de tineret FNT (Strada Căderea Bastiliei 11, București, Piața Romană) și cu tinerii ucraineni. Intrarea este liberă.

 

***

 

Despre Ajungem MARI

Ajungem MARI este cel mai mare program naţional care susţine pe termen lung educaţia copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi şi din medii defavorizate. Asociația sprijină peste 3.000 de copii, prin rețeaua de 1400 de voluntari, în Bucureşti şi 24 de judeţe din ţară. Mai multe informații despre organizație și proiectele pe care le desfășoară puteți citi pe www.ajungemmari.ro.