19 grupuri şi organizaţii civice din Bucureşti vor fi prezente sâmbătă, 30 septembrie 2017 la cea de-a IV-a ediţie a Târgului de initiative cetăţeneşti. Evenimentul se va desfăşura în intervalul 15.00 – 19.00 la Grădina Verona – Cărtureşti (Str. Arthur Verona 13-15) şi este organizat de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică şi Reţeaua Civică Bucureşti (RCB).

Această ediţie a târgului îi invită pe bucureşteni să susţină grupurile de iniţiativă civică în activităţi legate de rezolvarea unor probleme ale comunităţii: parcuri şi spaţii publice lăsate în paragină de autorităţi, spaţii verzi ameninţate de construcţii nepotrivite, vechi cinematografe şi spaţii culturale aflate în proces de degradare, cartiere în care problemele de infrastuctură afectează calitatea vieţii locuitorilor, lipsa de transparenţă în decizii a administraţiei în relaţie cu cetăţenii etc. 

Astfel, mesajul acestei ediţii a târgului - “PUTEM” – este o invitaţie deschisă tuturor celor care vor să-şi dedice voluntar abilităţile profesionale sau să susţină prin donaţii grupurile de iniţiativă civică din Capitală. Vizitatorii târgului vor asculta scurte prezentări despre activităţile grupurilor şi vor putea interacţiona cu membrii celor mai active nuclee civice din oraş şi cu reprezentanţi ai autorităţilor publice. 
Grupuri şi organizaţii civice participante la târg:
Grupul de Inițiativă Civică Sala Palatului
Grupul Floreasca Civică
Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu
Grupul de Inițiativă Civică Bucureștii Noi 2017
Inițiativa Domnești
Clubul Mamelor / Policy Center for Roma and Minorities
Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea
Asociația Cartierul Aviației
Inițiativa AS - Acționăm pentru siguranță în universități
Inițiativa pentru Bragadiru
Grupul de inițiativă civică Lacul Tei
MozaiQ
ÎnCotroceni – Oameni, Idei, Poveşti
Inițiativa civică Grow Up România
Iubim Sectorul 3
Cruciada Locatarilor
Grupul Parcul Herăstrău
Activiști pentru echitate 
Comunitatea din Vulturilor 50
 
***
Evenimentul este organizat de CeRe şi Reţeaua Civică Bucureşti, cu sprijinul Cărtureşti.
 
Parteneri media: Iqads, Epoch Times, Stiriong.ro 
CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică este organizaţia care încurajează cetăţenii şi ONG-urile să aibă o voce puternică în faţa autorităţilor publice, să ia atitudine şi să se implice în decizii cu impact direct asupra lor sau asupra comunităţilor pe care le reprezintă. 
 
Rețeaua Civică București (RCB) este o rețea infomală care îşi propune să cultive participarea cetățeanului la viața orașului precum și responsabilizarea politicienilor și a autorităților publice pentru un parteneriat onest și responsabil între cetățean, politician ales prin vot și autoritate publică locală.
 
Urmăreşte-ne pe FB: facebook.com/participare sau pe pagina evenimentului