Asociația Plogging pentru România organizează la Brașov Wellfest pentru Ucraina, un festival educațional de wellness și wellbeing, timp de două zile, sâmbătă și duminică, 21 și 22 mai.

Festivalul va avea loc în parcul Noua din Brașov și timp de două zile sunt așteptate familii cu copii și oricine e interesat de ateliere practice și teoretice, experiențe inedite și distractive, mișcare si relaxare, pentru a înțelege conceptul de viață trăită în echilibru.

Vor fi spații dedicate de jocuri și mișcare pentru copii și adulți, dezbateri și prezentări din sfera: legătura cu natura și protejarea ei, psihologie, sustenabilitate, viață sănătoasă, relații copii părinți, o viață trăită în echilibru – profesional, personal, hobby-uri.

Exemple ateliere, teoretice și practice:
- Drumeția la munte: pregatire, reguli de comportament în natură și campare ecologică
- Jocurile copilăriei: spațiu de joacă pentru copii
- Atelier creativ de figurine din lână împâslită, pentru copii și părinți
- Pachețelul sănătos pentru copii
- Atelier de pictura emoțională
- Yoga
- Ce pot face eu pentru sănătatea mea mintală
- Exerciții pentru creșterea rezistenței la stres
- Ecologie, sport și voluntariat – conceptul de plogging
 
Și multe altele.

De asemenea, va fi o zonă de food dar și expo, cu producători și comercianți care respectă principiile de viață sănătoasă: cosmetice bio, produse hand made, produse pentru copii și familii, produse alimentare naturiste și bio, alți producători locali.

Programul complet poate fi consultat pe site-ul oficial al festivalului, sau în evenimentul de Facebook.

Intrarea la festival este liberă, însă asociația încurajează donațiile prin bilete online: fondurile vor fi folosite de Asociația Plogging pentru România pentru a continua transporturile și livrarea de produse de maximă necesitate, pe care le fac de când a izbucnit războiul din Ucraina.

Aici se pot face donațiile online, cumpărând bilete la festival, fie că sunteți sau nu prezenți la festival:
https://www.tomtix.ro/evenimente/9626-wellfest

“Gândim acest festival de multă vreme (a se citi câțiva ani), dar o pandemie și un război mai târziu iată că reușim să îl vedem întâmplându-se. Poate că e mai bine că s-a întâmplat așa: acum avem o cauză cu adevărat nobilă, și anume Ucraina, dincolo de faptul că acest concept educațional de wellbeing aduce bucurie celor care participă și poate un suport informațional suplimentar despre ce putem face ca să ne găsim echilibrul în viața de zi cu zi. Acum cauza nobilă este că încercăm să ajutăm frații noștri ucraineni, greu încercați de război. Fondurile strânse din biletele online vor merge ca ajutor către ei. Vor fi două zile de joacă, seminarii, relaxare, sport și prietenie.“ spune Roxana Lupu, Asociația Plogging pentru România.

Parteneri:
Primăria Municipiului Brașov
Fundația Comunitară Brașov
Voluntari Gara Brașov pentru Ucraina
Platforma VoluntarBV.ro, dezvoltată în cadrul Agenției Metropolitane pentru dezvoltare Durabilă Brașov