Asociaţia Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC), care desfăşoară în România programul educaţional ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie în peste 200 de şcoli, se alătură şi în acest an miilor de organizaţii şi persoane care sărbătoresc la nivel global Ziua Internaţională a Animalelor – World Animal Day, pe 4 octombrie.
 
În acest an, sub umbrela programului educaţional PetABC.ro, pe 4 octombrie vor avea loc acţiuni de tip flash mob în mai multe şcoli din Bucureşti şi în spaţii publice, cu scopul de a-i face pe copii şi pe adulţi să conştientizeze importanţa acestei zile la nivel global. Şcolile din afara Bucureştiului vor organiza activităţi proprii prin care vor sărbători animalele - discuţii interactive despre animale, concursuri cu desene sau fotografii şi sesiuni foto cu badge-ul #happyworldanimalday, folosit în toate evenimentele partenere platformei internaţionale World Animal Day  https://www.worldanimalday.org.uk/. 
 
„Este al treilea an în care Arpac și PetABC sărbătoresc în România, alături de copii, părinți și profesori Ziua Internațională a Animalelor. 4 octombrie este ziua în care ne gândim la toți prietenii noștri necuvântători, la animalele de companie, cele utilitare și nu în ultimul rând la animalele sălbatice. Activitățile propuse în acest an de ARPAC sunt dinamice, originale și suntem siguri că îi vor convinge pe toți cei vizați să protejeze animalele, să le respecte și să trăiască împreună în armonie, într-o natură curată și echilibrată.” - declară Gratziela Bahaciu, Secretar General ARPAC
 
Ziua Internaţională a Animalelor a fost sărbătorită pentru prima dată de Heinrich Zimmerman, pe 24 martie 1925 la Berlin, fiind schimbată în anul 1929 data de 4 octombrie. De atunci, în fiecare an a promovat Ziua Internaţională a Animalelor și, în sfârșit, în 1931, la un congres al organizațiilor de protecție a animalelor din Florența, Italia, propunerea de a face 4 octombrie Ziua Mondială a Animalelor a fost acceptată în unanimitate, devenind astfel o sărbătoare globală pentru toate animalele și pentru cei care le iubesc și le respectă, cunoscută pe toate continentele și sărbătorită în moduri diferite în multe țări.
 
În România, ARPAC – Asociaţia Producătorilor de Hrană pentru Animale organizează acţiuni dedicate Zilei Internaţionale a Animalelor din anul 2015.  Programul educaţional ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie se derulează în peste 220 de şcoli din România şi presupune organizarea de activităţi educaţionale despre ce înseamnă îngrijirea responsabilă a unui animal de companie. 
 
Parteneri: Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Facultatea de Medicină Veterinară Universitatea Spiru Haret, Cabinet Veterinar PetStuff Bucureşti, Clubul Câinilor Utilitari, Planeta Ham Ham. 

***
Despre ARPAC
Fondată în 2003 ARPAC este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, creată pentru a reprezenta, sprijini şi susţine interesele comune ale membrilor săi, importatori şi producători de hrană pentru animale de companie. Din 2006 ARPAC este membră a Federaţiei Europene a Producătorilor de Petfood (FEDIAF). Membrii ARPAC sunt: Mars Romania, Nestle Romania, Royal Canin Romania, Nordic Petfood Production.