Pe parcursul conferintei a fost conturata imaginea femeii anului 2015: independenta, puternica si capabila sa faca fata tuturor provocarilor. Cu toate acestea, doamnele care au luat, pe rand, cuvantul, au dat frau liber emotiilor si sinceritatii, povestind si greutatile pe care a trebuit sa le razbata de-a lungul copilariei, tineretii si vietii adulte pentru a ajunge unde sunt astazi, starnind ropote de aplauze din partea participantilor dupa fiecare discurs.
Oana Sandu (Editor asociat – Decat O Revista) a dezvaluit povestea vietii sale, mediul in care a trait si neajunsurile pe care a trebuit sa le depaseasca pentru a deveni femeia de astazi. „... atunci am invatat ce inseamna iertarea”.

Mariuca Ivan (Director General Crucea Alb Galbena Bucuresti) a prezentat, in paralel, aspectele personale si profesionale ale trecutului. „Ma bucur sa fiu unul dintre pionierii nursing-ului in Romania. Am ajuns aici cu pasiune, daruire, implicare. Nimic nu se face fara”.

Cristina Adam (Fotograf & Manager de proiect Centrul de Resurse Media) a destainuit pasiunile si sentimentele care au adus-o pana aici. „Sa vezi zambetul mamei in ochii copilului e un sentiment unic!”. 

Alina Oancea (Trainer Impact Training & Consulting) a starnit admiratia in sala prin modul unic, demn de scena unui teatru, prin care si-a expus povestea. „Povestea mea a inceput in 2002, intr-o luna de 2, intr-o sala de curs pentru formatori. Eram studenta la facultate atunci. Bineinteles, in anul 2”.

Anca Stefan (Presedinte Asociatia React) a vorbit despre sistemul de sanatate din Romania si masurile de care acesta ar avea o nevoie disperata. „Regret ca nu am reusit, in acesti 9 ani, sa pun mai multe pietre la temelia sistemului de sanatate”. 

Cristina Costea (Vicepresedinte Asociatia de Dezvoltare Comunitara Impreuna pentru Viitor) a sustinut un discurs emotional despre discriminare si implicarea sociala. „Inca din timpul scolii a trebuit sa ma lupt cu prejudecati, dar sunt recunoscatoare acum. Acestea m-au facut puternica”. 

Adina Matei (Matei & Borbely Partners) a vorbit despre cariera si business in Romania. „Parteneriatul cu Statul e ca si atunci cand te marita parintii: un parteneriat fortat pe care suntem obligati sa-l gestionam”. 

Alina Rachieru (Brand Owner Pineberry) a expus povestea de succes din spatele afacerii pe care a creat-o. „In antreprenoriat sunt si situatii grele, dar rezultatele te ung pe suflet”. 

Eliza Lesanu (General Manager Madame Lucie) a dezvaluit detaliile vietii sale profesionale si a impartasit cu auditoriul cateva sfaturi despre antreprenoriat. „Cand nu e curaj in antreprenoriat, puteti face ‚miniprenoriat’, folosind timpul liber si retelele de socializare”. 

Desi a fost prezentatorul evenimentului, pe Aurelia Pasare au cuprins-o emotiile atunci cand a prezentat menirea Asociatiei Four Change, unde ocupa functia de Presedinte. „Suntem abia la inceput, dar sperantele si implicarea au cote maxime”. 

Incheierea evenimentului a gasit participantii si vorbitorii in lobby, la o sesiune de networking, socializare si schimb de impresii care s-a lasat cu zambete, glume si noi prietenii. 

Conferinta “10 femei de nota 10 fost organizata in cadrul proiectului” EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii”, co-finantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, implementat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 in parteneriat cu Asociatia Four Change, SC Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, Fundatia Crucea Alb Galbena, SC Green Team Actual SRL. 

***
Nota pentru redactori:
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 este institutia publica, aflata in subordinea Consiliului Local Sector 6, infiintata la data de 01.03.2005 prin comasarea serviciului public pentru protectia copilului si a serviciului public de asistenta sociala ce functionau la nivelul sectorului 6 al municipiului Bucuresti, conform prevederilor Hotararii de Guvern nr. 1434/2004.
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 realizeaza la nivelul sectorului 6 masurile de asistenta sociala in domeniul protectiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor varstnice, persoanelor cu handicap, precum si a oricaror persoane aflate in nevoie.
Institutia are rolul de a asigura, la nivelul sectorului 6, aplicarea politicilor si strategiilor guvernamentale de asistenta sociala in vederea prevenirii si combaterii marginalizarii sociale si a saraciei. 

Pentru orice informatii legate de proiect, ne puteti contacta la e-mail office (@)4change.ro sau telefon 0751.289.884 persoana de contact Rodica Nenov, Asistent Comunicare si Relatii Publice.