· Asociatia React, prin proiectul Anotimpuri la borcan, a infiintat sapte fabrici si patru magazine unde lucreaza persoane vulnerabile
· Fabricile si magazinele produc conserve naturale din fructe si legume si promoveaza, impreuna cu magazinele, un stil de viata sanatos
· Proiectul s-a desfasurat in regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia si Sud Est.
 
Prin proiectul Anotimpuri la borcan, au fost formate profesional 44 de persoane, ca manageri de intreprindere sociala, lucratori in fabricarea conservelor si lucratori comerciali. Din acestea, 38 de persoane cu probleme de integrare pe piata muncii au fost angajate.
 
In regiunea Bucuresti-ilfov, exista o fabrica in comuna Gradistea (judetul Ilfov) si un magazin in Bucuresti care va comercializa produsele din fabricile infiintate in cadrul proiectului. 
 
Fabrica din aceasta regiune comercializeaza produse naturale, sub brandul Terra Gradistea. Aici, produsele sunt pregatite de femeile din localitate, care au absolvit cursurile de lucratori in fabricarea conservelor organizate in proiect. Folosind legume si fructe de la localnici, Terra Gradistea reuseste sa aduca pe piata o multime de retete traditionale si delicioase – gemuri si dulceturi, compoturi, muraturi, zacusca de diferite feluri, tocanita de legume si altele.
 
Celelalte trei magazine care comercializeaza produse Anotimpuri la borcan se afla in Craiova, Ploiesti, Constanta, iar sase dintre fabrici sunt in Dolj, Gorj, Braila, Prahova si Dambovita. 
 
Proiectul Anotimpuri la borcan a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni! 
 
***
Asociatia React este o organizatie neguvernamentala ce participa semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunitati prospere: sanatate, educatie, economie sociala si dezvoltare comunitara. 
 
Suntem printre cele mai premiate organizatii neguvernamentale din Romania, cu 14 premii de excelenta nationale si internationale. Implementam proiecte integrate, care produc schimbari majore in viata oamenilor prin sprijin competent si implicare activa. 
In cei noua ani de la infiintare, am contribuit la schimbarea vietii unui numar de aproximativ 200.000 de romani si am salvat peste 100.000 de vieti omenesti. React are filiale in 5 orase din tara si o echipa de 50 de angajati si peste 200 de voluntari. www.asociatiareact.ro

Pentru informatii suplimentare, sunteti rugati sa o contactati pe Roxana Dumitru, expert comunicare, e-mail roxana.dumitru@asociatiareact.ro.