In urma competitiei de proiecte lansate de ING Bank Romania in cursul anului trecut, Organizatia Umanitara CONCORDIA a obtinut o finantare de 45.000 Euro pentru proiectul „Brutaria CONCORDIA, antreprenoriat social in dezvoltare pentru integrarea profesionala a tinerilor“, pentru dezvoltarea productiei de panificatie si patiserie. Cu ajutorul finantarii primite a fost posibila achizitionarea liniei de productie pentru modelat si divizat aluatul, a unui cernator de faina si promovarea produselor intreprinderii sociale.
 
Aceste fonduri au dus la cresterea sanselor de integrare in munca a tinerilor proveniti din medii dezavantajate, dintr-un sistem institutionalizat sau lipsiti de sprijinul familiei, prin cresterea productiei si a portofoliului de clienti ai Brutariei CONCORDIA. 10 tineri din grupuri dezavantajate au fost angajati in cadrul Brutariei CONCORDIA in perioada iunie 2015 - aprilie 2016. In urma achizitiei de utilaje noi si performante s-a inregistrat si o crestere de peste 35% a vanzarilor produselor de panificatie si patiserie si au fost create noi tipuri de produse.  

***
Brutaria CONCORDIA este o intreprindere de economie sociala care face parte din CONCORDIA Development S.R.L., ramura economica  a Organizatiei Umanitare CONCORDIA. Promovand o alimentatie sanatoasa, la Brutaria CONCORDIA sunt pregatite produse naturale pe baza unor retete dezvoltate de specialisti brutari romani si austrieci. Prin vanzarea acestor produse, cresc sansele tinerilor aflati in dificultate sa urmeze cursurile de brutar/patiser organizate de Scoala de Meserii CONCORDIA si de integrare profesionala a acestora. Mai multe informatii despre proiectele noastre, http://www.concordia.org.ro/acasa/
 
ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 34 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari. Infiintata in 1994, ING Bank Romania este in prezent o banca universala, oferind produse si servicii tuturor categoriilor de clienti – companii mari si mici, institutii financiare, mici antreprenori si persoane fizice.
Misiunea ING este aceea de a-i sustine pe oameni sa fie cu un pas inainte, in viata si in afaceri.