• 11 structuri de economie sociala au fost infiintate de catre Asociatia React in patru regiuni ale tarii (7 centre de productie a conservelor din legume si fructe si 4 magazine care vor comercializa aceste produse)
• „Anotimpuri la borcan” sustine dezvoltarea sustenabila a comunitatilor rurale din regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud-Vest Oltenia, Sud-Muntenia si Sud-Est
 
Proiectul aduce atat beneficii economice zonelor de implementare cat si noi oportunitati de angajare pentru persoanele cu dificultati in integrarea sau reintegrarea pe piata muncii. 

Prin infiintarea a 7 centre de productie si a 4 centre de valorificare, proiectul ofera o solutie integrata la nevoia de dezvoltare sustenabila a comunitatiilor locale. Astfel, legumele si fructele produse in gospodariile taranesti si transformate dupa retete traditionale in conserve sunt vandute in magazinele infiintate in mediul urban.

„Acest proiect, prin impactul pe care il va genera, vine sa confirme, inca o data, angajamentul Asociatiei React de a contribui la dezvoltarea durabila a comunitatilor in care ne desfasuram activitatea“, a declarat Anca Stefan, Presedinte Asociatia React.

Structurile de economie sociala vor oferi 54 de noi locuri de munca dintre care 43 pentru persoane vulnerabile (femei dezavantajate socio-profesional, membri intretinatori ai familiilor cu mai mult de 2 copii, inclusiv familii monoparentale). Acestia vor beneficia de formare profesionala gratuita, urmand sa fie calificati in meseria de lucrator in fabricarea conservelor din legume si fructe sau in cea de lucrator comercial.

„Anotimpuri la borcan” este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in Oameni!

***
Asociatia React este o organizatie neguvernamentala ce participa semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunitati prospere: sanatate, educatie, economie sociala si dezvoltare comunitara. Suntem printre cele mai premiate organizatii neguvernamentale din Romania, cu 14 premii de excelenta nationale si internationale. Implementam proiecte integrate, care produc schimbari majore in viata oamenilor prin sprijin competent si implicare activa. In cei noua ani de la infiintare, am contribuit la schimbarea vietii unui numar de aproximativ 200.000 de romani si am salvat peste 100.000 de vieti omenesti. React are filiale in 5 orase din tara si o echipa de 50 de angajati si peste 200 de voluntari. www.asociatiareact.ro
 
Pentru informatii suplimentare, sunteti rugati sa o contactati pe Andreea Rotaru, manager de comunicare in cadrul Asociatiei React, telefon 0723212249, e-mail andreea.rotaru@asociatiareact.ro.