• NN România susține Ashoka România pentru a facilita dezvoltarea unor soluții de inovație socială în trei domenii extrem de relevante în contextul social și economic actual – tehnologia în sănătate și prevenție, capacitatea de reacție în situații de urgență și incluziunea financiară. • Organizațiile locale interesate se pot înscrie în program până pe 6 iulie pe site-ul Ashoka România. • Nominalizează persoane pentru a deveni Ashoka Fellows. Prin fondul pentru antreprenoriat social, NN România și partenerul strategic Ashoka România sprijină financiar selecția a patru noi Ashoka Fellows din România în următorii doi ani.
 
Ashoka România și NN România facilitează dezvoltarea unor soluții sociale inovatoare în trei domenii importante la nivel național, ale căror nevoi sunt puternic amplificate de contextul social și economic actual: folosirea tehnologiei în sănătate (e-health) și prevenție, creșterea capacității de reacție a societății civile în situații de urgență și creșterea incluziunii financiare.
 
Programul dezvoltat prin acest parteneriat susține identificarea și adoptarea de către organizații locale, până la finalul anului 2021, a unor inovații sociale testate din rețeaua globală Ashoka sau co-create cu membrii acesteia. Organizațiile interesate să genereze impact social crescut în cele trei domenii se pot înscrie în proiect pe site-ul Ashoka România. În plus, NN România va contribui financiar, alături de alți finanțatori, la fondul de burse pentru selecția altor inovatori sociali români de top care să se alăture rețelei internaționale de Ashoka Fellows.
 
„Ashoka ajută românii să producă impact social de aproape trei ani. Toți antreprenorii sociali cu care am discutat în acest timp ne-au spus că sănătatea și sărăcia sunt teme fundamentale pentru România, iar creșterea capacității sectorului civil în gestionarea situațiilor de urgență este vitală. Contextul în care ne aflăm astăzi ne ajută să înțelegem și mai bine nevoia critică a unor astfel de intervenții. Prin acest parteneriat strategic cu NN România, vrem să sprijinim actorii sociali din România să implementeze soluții cu impact crescut în aceste domenii și punem la dispoziția lor toată experiența și expertiza unei rețele de peste 3.600 de inovatori sociali, resurse financiare și non-financiare.” a declarat Corina Murafa, Director Executiv Ashoka România.
 
Prin programul dezvoltat de Ashoka cu sprijinul NN România vor fi create grupuri de lucru pe fiecare dintre cele trei domenii. Scopul acestora este de a identifica nevoi specifice la nivel local și de a împărtăși expertiza și soluțiile testate ale inovatorilor sociali din comunitatea globală a Ashoka. Soluțiile selectate de organizațiile participante în program vor fi sprijinite pentru implementare prin sesiuni de mentorat cu Ashoka Fellows care au dezvoltat proiecte similare, prin acces la specialiști din diferite domenii de expertiză, precum și prin alte resurse financiare și non-financiare. 
 

”Contextul la care suntem expuși astăzi accentuează nevoia unor soluții sustenabile în aceste trei domenii. Mai departe de intervenția imediată pentru minimizarea efectelor acestei pandemii, avem nevoie de servicii medicale rapide, prin platforme accesibile și simplu de folosit. Avem nevoie să fim mai bine pregătiți, ca societate, pentru a răspunde unor diverse situații de urgență, fie că vorbim de creșterea capacității sistemului sanitar sau a capacității de reacție în cazul unor dezastre naturale. Mai mult, există riscul ca gradul de incluziune financiară a României, unul dintre cele mai scăzute din regiune, să scadă și mai mult, lăsând un număr crescut de persoane în dificultate”,
spune Gabriela Lupaș-Țicu, Chief Marketing Officer la NN România.

Mai mult, prin intermediul parteneriatului cu NN România, Ashoka va selecta și susține, în perioada 2020-2021, alți patru Ashoka Fellows români, antreprenori sociali care folosesc inovația pentru a produce schimbări la nivel sistemic și îndeplinesc cele cinci criterii Ashoka: o idee nou, impact social dovedit, spirit antreprenorial, creativitate și fibră etică. Aceștia se vor alătura rețelei globale Ashoka de peste 3.800 de antreprenori sociali din 93 de țări care, împreună, îmbunătățesc viața a peste 830.000.000 de persoane. Din comunitate fac parte și cinci români care revoluționează domeniul bolilor rare, al ariilor naturale protejate, al jurnalismului de investigație, al participării civice și al combaterii traficului de persoane: Dorica Dan, Florin Stoican, Paul Radu, Elena Calistru și Ioana Bauer. Nominalizează și tu persoane prin acest formular.
 
***
Despre Ashoka
Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și susținere a antreprenoriatului social și inovației sociale, clasată de NGO Advisor în primele 5 ONG-uri din lume. Ashoka este prezentă începând din 2017 și în România, având ca partener strategic Fundația Româno-Americană, unde își propune să contribuie la crearea unei societăți în care fiecare cetățean este un agent al schimbării, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale.

Despre NN România
NN România este prima companie internațională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în 1997, şi, de peste 11 ani, activează şi în piaţa pensiilor private. Prin activitatea sa de business și prin investițiile în societate, NN îşi propune să genereze schimbări pozitive în viețile oamenilor, sprijinindu-i să creeze premisele unui viitor mai bun pentru ei și cei dragi lor. NN identifică soluții care răspund problemelor actuale ale societății și contribuie la implementarea acestora ori de câte ori are ocazia împreună cu parteneri din sectorul non-profit. Mai concret, susținem inițiative importante care au ca scop crearea de oportunități economice pentru tineri și pentru familii defavorizate, dar şi accesul la educaţie şi servicii medicale pentru cei mai vulnerabili dintre noi.