Asociația The Social Incubator, în parteneriat cu organizația non-profit, Social Impact Award, își propune să încurajeze și să sprijine tinerii în realizarea afacerilor sociale, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a comunităților locale.

 

Social Impact Award (SIA), cu sediul în Viena, Austria, s-a dedicat de-a lungul timpului responsabilizării tinerilor și încurajării lor de a dezvolta afaceri cu impact social. Prin furnizarea de resurse, mentorat și o platformă pentru inovare, SIA a reușit să inspire și să ghideze o nouă generație de lideri sociali. O parte esențială a acestui demers este recompensarea eforturilor și creativității tinerilor prin acordarea de premii în bani pentru cele mai promițătoare inițiative.

 

Anul acesta, la competiția Social Impact Award din România au fost alese 14 echipe finaliste. Dintre aceste echipe, trei vor fi selectate de un juriu de experți pentru a participa la Summit-ul SIA, din toamnă. De asemenea, o a patra echipă va fi aleasă prin votul publicului, oferind astfel ocazia comunității să se implice activ în susținerea inovației sociale.

 

Echipele sunt alcătuite din tineri pasionați și inovatori, care își propun să abordeze provocări sociale diverse. În cadrul competiției, s-au evidențiat mai multe direcții în antreprenoriatul social, incluzând proiecte axate pe îmbunătățirea vieții oamenilor în vârstă, promovarea sănătății mintale prin inovație, stimularea activității fizice prin programe de sport accesibile și protejarea mediului înconjurător prin inițiative eco-friendly.

 

Pentru a oferi un sprijin suplimentar tinerilor, Asociația The Social Incubator organizează un BootCamp intensiv, care va avea loc la Bran. Acest eveniment va fi o oportunitate unică pentru finaliști de a-și dezvolta abilitățile prin workshopuri specializate și de a se conecta cu alți tineri entuziaști, care împărtășesc aceeași viziune pentru un viitor mai bun.

 

"Suntem mândri să găzduim evenimentul Social Impact Award în România și să aducem împreună tineri inovatori din toate zonele țării", a declarat Ruxandra Burcescu, project manager la Asociația The Social Incubator. "Prin această colaborare, ne dorim să contribuim la creșterea comunităților și la dezvoltarea soluțiilor creative pentru provocările sociale actuale."

 

Social Impact Award BootCamp va avea loc în perioada 1-3 septembrie la Bran. Participanții vor avea ocazia să participe la sesiuni interactive și să învețe de la experți în domeniul antreprenoriatului social.

 

Pentru mai multe informații despre Social Impact Award și evenimentele conexe, vă rugăm să vizitați website-ul Asociației The Social Incubator la https://asociatiasocialincubator.org/

 

***

 

Despre Asociația The Social Incubator

Asociația The Social Incubator este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, ȋnfiinţată ȋn 2014 pentru a veni ȋn sprijinul tinerilor din medii defavorizate din România, prin intervenții sociale directe, pragmatice și creative. Organizația oferă sprijin pentru integrarea socio-profesională a tinerilor instituționalizați: cursuri gratuite de pregătire profesională și stagii de practică, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă legal și sprijin pentru găsirea unei locuințe subvenționate. De asemenea, asociația dezvoltă concepte și lansează proiecte sociale, care să faciliteze inserția profesională a persoanelor din medii defavorizate. În 9 ani de existență, impactul The Social Incubator constă în 50 de proiecte implementate în 38 de județe, peste 35.000 de tineri participanți la ateliere de dezvoltare personală și profesională și 2036 tineri susținuți în cadrul programului principal al asociației “Tineri de Viitor”, cu arii multiple de intervenție, la nivel național. https://asociatiasocialincubator.org/

 

 

Despre Social Impact Award

Social Impact Award este o inițiativă globală care promovează antreprenoriatul social în rândul tinerilor. Cu prezență în mai multe țări, SIA oferă sprijin financiar, mentorat și resurse pentru tinerii care doresc să creeze afaceri sociale inovatoare.