Cu ocazia aniversării a 10 ani de activitate în sprijinul incluziunii și al educației, Ateliere Fără Frontiere lansează a doua ediție Dăm Click pe România!, program național de educație prin respect față de mediu și solidaritate socială, avându-i co-finanțatori pe Up România și Fundația Up.

În a doua ediție a programului, asociația va dona 500 de computere revalorizate pentru sprijinirea educației și a incluziunii în comunitățile defavorizate.
Până pe 21 octombrie 2018, școlile, liceele, grădinițele, organizațiile non-profit și instituțiile publice sociale care au nevoie de calculatoare își pot înscrie în concurs proiectele de educație, formare sau integrare folosind formularul online disponibil pe platforma www.educlick.ro.
Mai multe detalii despre condițiile de participare pot fi găsite în Regulamentul concursului

Echipamentele donate prin programul “Dăm click pe România” au fost colectate de către Ateliere Fără Frontiere de la companii responsabile și au primit o nouă viață în atelierul de inserție Reconect, fiind recondiționate de către persoane în dificultate aflate într-un parcurs de inserție. Calculatoarele sunt livrate complete (unitate centrală și monitor, tastatură și mouse), dispun de garanție și de software-ul necesar unei bune utilizări. 

În 10 ani, Ateliere Fără Frontiere a donat  peste 12 000 de calculatoare complete către un număr de peste 2000 de școli, grădinițe, biblioteci și muzee, asociații și instituții sociale, de care se bucură peste 380 000 de beneficiari, majoritatea copii și tineri.

Fundația Up și Up România, într-un parteneriat de peste 4 ani, au ales să se implice în proiectul EduClick - “Dăm click pe România!” în perioada 2017-2020, susținând astfel accesul și șansele egale  la educație și informare pentru categoriile defavorizate de copii, tineri și adulți din România, impulsionând astfel puterea acestora de a acționa autonom.
 

"Fundația Up s-a asociat cu Up România pentru a susține dezvoltarea puterii de a acționa autonom în sfera educației și pentru a permite inițiatorilor de proiecte educative inovatoare, care vizează dezvoltarea de competențe digitale și incluziunea socială să aibă acces la programul Educlick – Dăm click pe România! implementat de Asociația Ateliere fără Frontiere, dând astfel posibilitatea persoanelor defavorizate să acceadă la o educație digitală și la informare".
Thomas DELPECH, Délégué Général Fondation d’Entreprise Up

Partenerii operationali "Dăm click pe România 2018” Editia a II-a sunt: Rossmann România - Romcarton & Ambro, Ecotic, Microsoft Registered Refurbisher. 

***
Despre Ateliere Fără Frontiere
Ateliere Fără Frontiere este o asociație neguvernanmentală românească înființată în 2008 care vizează  inserția socială și profesională a persoanelor aflate în mare dificultate,  militând împotriva excluziunii sociale  prin grijă față de mediu și prin educație.

Despre Fundația Up și Up România
În 2017, după 18 ani de proiecte și acțiuni sub egida Fondation de France, Fundația Grupului Up s-a transformat devenind fundație de întreprindere – Fundația Up. Aceasta a urmărit dezvoltarea colectivă, care a fost întărită de cultura cooperativă și de valorile întregului Grup Up. Viziunea Fundației Up este aceea de a impulsiona puterea de a acționa împreună pentru persoanele aflate în situație de izolare, dificultate sau de dependență, în scopul de a le ajuta să se dezvolte cât mai liber prin facilitarea accesului la elementele esențiale. Fundația Up își coordonează acțiunea de mecenat în jurul a 4 domenii prioritare: Alimentație, Educație și cultură, Locuință, Sănătate.

Up România face parte din Grupul Up și deservește peste 20.000 de clienți și 750.000 de beneficiari. Cu o prezenţă de 16 ani în România, compania oferă diverse instrumente de motivare și soluții financiare avantajoase pentru performanța business-ului companiilor:
• Produse și servicii care facilitează viața de zi cu zi a salariaților prin accesul la beneficii în multe domenii - tichete pe suport de hârtie și carduri de masă Chèque Déjeuner, tichete cadou Cadhoc, vouchere de vacanță Chèque Vacances, tichete de creșă Chèque Bébé
• Soluții digitale interactive de incentivare și recompensare – STIM Online
• Servicii dedicate comercianților
• Soluții personalizate pentru modernizarea sectorului de acțiune socială - tichete sociale Chèque de Services, tichete sociale pentru grădiniță
• Soluții de susținere a activității companiilor mici si mijlocii – IMM-uri- platforma Up Achiziții.