Atelierul de Pânză, program al Asociației Viitor Plus, lansează colecția de cadouri de Crăciun. Produsele din bumbac sunt cusute în București, în cadrul unei unități protejate autorizate (ceea ce înseamnă că minimum 30% dintre angajații business-ului social sunt persoane cu dizabilități) și se adresează atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice. Companiile cu peste 50 de angajați pot cumpăra produsele Atelierului folosind jumătate din taxa pe dizabilitate, pe care altfel ar plăti-o statului.
 
Câteva idei de cadouri prietenoase cu mediul cusute în Atelierul de Pânză: sacoșe și săculeți realizați din bumbac natur sau roșu, cu diferite modele de grafică.
 
„Finalul anului 2021 ne găsește pe toți așteptând cu bucurie Sărbătorile de iarnă. Este o perioadă perfectă pentru a ne conecta cu cei dragi nouă. 
Produsele noastre sunt prietenoase cu mediul, te pot ajuta atât să îi inspiri pe cei dragi să folosească sacoșe reutilizabile, cât și să înlocuiești clasicele pungi de cadou care știm că sunt din plastic. 

Pe lângă grija față de natură și mediul înconjurător, produsele au și o componentă socială – la realizarea lor au contribuit și persoane cu dizabilități. Practic cadoul pe care îl alegi de la noi nu va fi o bucurie doar pentru cel care-l primește, ci va avea o valoare simbolică mult mai mare: îi va bucura și pe cei care au lucrat la realizarea produsului și va susține în mod direct locurile de muncă pe care le-am creat în cadrul atelierului nostru social” spune Andreea Savin, managerul Atelierul de Pânză. 
 
***
Atelierul de Pânză SRL
, lansat în anul 2009, este o unitate protejată și întreprindere socială a asociației Viitor Plus. În Atelier sunt confecționate produse textile prietenoase cu mediul: sacoşe reutilizabile din bumbac 100% (netratat, nevopsit, neînălbit), sacoșe din bumbac reciclat, alte produse create din resturi textile pre-producție (care astfel prind o nouă viață) – gamă cunoscută sub numele de Puzzletex și măști reutilizabile din bumbac. Pe lângă misiunea de protejare a mediului, Atelierul de Pânză are și o misiune socială, 50% din angajați sunt persoane cu dizabilităţi.
 
Asociația Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea și Biroul Eco.