Astăzi, în incinta centrului comercial Drumul Taberelor (Strada Brașov, nr. 25, sector 6), s-a lansat Cartier Hub – primul hub comunitar din România, aflat într-un centru comercial. Spațiul are scopul de a servi drept platformă de activare a comunității locale și are o suprafață de 317 metri pătrați. Investiția pentru amenajarea și dotările acestuia s-a ridicat la 170.000 de euro.
 
 • O axă strategică de transformare a centrelor comerciale din portofoliul Ceetrus este reprezentată de dezvoltarea unei rețele de spații comunitare – platforme de activare civică, ce vin în întâmpinarea nevoilor oamenilor și orașelor, în acord cu viziunea de animator de comunități. 
 • Wolfhouse Productions și NOD Makerspace s-au alăturat acestui proiect, fiind implicați în amenajarea spațiului, respectiv în operarea lui, datorită experienței în proiecte care au impact pozitiv asupra comunităților.
 • Locuitorii din Drumul Taberei pot beneficia gratuit sau la prețuri modice de săli de evenimente, spații pentru co-working, cursuri, întâlniri și relaxare.
 • Investiția în amenajarea, dotările și lansarea Cartier Hub se ridică la 170.000 de euro.
 •  
  Lansarea Cartier Hub vine ca un răspuns la nevoile comunității, identificate prin intermediul sondajului realizat de Ceetrus în rândul locuitorilor din cartierul Drumul Taberei, reprezentanților instituțiilor publice, dar și ai organizațiilor nonguvernamentale. Una dintre problemele semnalate de oamenii din cartier a fost lipsa unui spațiu cultural sau comunitar. Oamenii din Drumul Taberei își doresc spații adecvate de socializare, spații de lucru inovatoare, ateliere de educație civică, dar și de dezvoltare personală. 

  Cartier Hub din Drumul Taberelor este un spațiu pus la dispoziția comunității din cartier, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor și așteptărilor oamenilor. Rolul spațiului este acela de catalizator al vieții urbane a cartierului, prin aducerea laolaltă a diverselor grupuri sociale și de cooperare, cu scopul îmbunătățirii calității vieții din cartier. Oricine poate folosi spațiul dacă dorește să susțină activități non-profit. Aici se vor organiza ateliere educative și de dezvoltare personală, destinate copiilor, adulților și seniorilor, cursuri de educație civică, artă, reciclare, etc. 

  Mai mult, sala de conferințe din hub poate fi folosită gratuit pentru întâlniri ale grupurilor de inițiativă civică și pentru organizarea de seri comunitare. În paralel, vor fi organizate și evenimente corporative care au menirea de a susține existența evenimentelor pentru comunitate. Există și un spațiu de co-working, pentru care se percepe o chirie modică: cinci lei pe oră sau treizeci de lei pe zi.  

  Primele organizații care se vor bucura de spațiu vor fi ROBOTescu, Eematico, Matka, Ruxandra balet studio, Banometru, Micile Vedete, Origamic, Wunderdesign, Funky citizen. 
   
  "Prin Cartier Hub ne dorim să oferim locuitorilor din cartier un spațiu de exprimare, un loc construit ca răspuns la nevoile lor. Spațiul este locul care îi aduce pe oameni împreună şi îi ajută să creeze legături cu cei din jur. Noi la Ceetrus credem că o societate care creează legături între oameni, construiește un viitor mai bun pentru toți", a declarat Raluca Crișan, Country Leader  Ceetrus România.

  Proiectului Cartier Hub s-a alăturat un partener recunoscut pentru experiența în crearea unui ecosistem în care membrii comunității să crească prin interacțiuni, să învețe, să colaboreze și să dezvolte proiecte împreună – NOD Makerspace. NOD este operatorul care a preluat administrarea și animarea acestui spațiu, iar biroul său partener Wolfhouse a fost implicat în proiect pentru a realiza conceptul și amenajarea spațiului comunitar.
   

  "Ce ne-a sedus pe noi în proiectul centrului comunitar inițiat de Ceetrus a fost faptul că împărtășim aceeași viziune de a contribui la dezvoltarea comunității locale prin crearea unui loc care răspunde nevoilor oamenilor și în același timp generarea unui impact pozitiv prin stimularea antreprenoriatului, sprijinirea inițiativelor locale și de implicare civică"
  a afirmat Tamina Lolev, Co-fondator NOD Makerspace și arhitect Wolfhouse Productions.

  Centrul comercial Drumul Taberelor își asumă rolul de animare a comunităţii în care activează şi are menirea de a fi un centru comercial sociabil. El se remarcă prin spaţii inovatoare, gândite special pentru socializare şi relaționare: spaţii de bibliotecă, relaxare, sport, food court, locuri de joacă, toate având scopul de a servi drept platformă a comunităţii. 
       
  ***
  Despre NOD Makerspace
  Nod makerspace este un ecosistem dinamic în care orice minte creativă își poate găsi spațiul de co-working potrivit și o comunitate suport în care afacerea lor să se dezvolte. 
   
  Nod este un makerspace, cu ateliere de lemn & metal, spațiu de co-working, studio-uri private și spații de întâlniri și evenimente. Membri Nod vin din domenii variate: arhitecți, ingineri, designeri, sculptori, IT-iști, consultanți de brand și marketing, fotografi și mulți alții. Împreună colaborează, împărtășesc idei, lucrează și se distrează. În spațiile de evenimente sunt găzduite evenimente precum ar fi conferințe, debate-uri, lansări de produs, workshop-uri, cursuri, târguri.
   
  Nod a creat proiecte care au impact asupra comunității în moduri diferite, dar mereu cu gândul la oameni. Alte proiecte realizate de Nod makerspace în parteneriat cu Wolfhouse sunt: La Firul Ierbii, centru comunitar pentru inițiative civice din zona Timpuri Noi, biblioteca MATER - prima și singura bibliotecă de materiale din Europa de Sud-Est, unde poți explora până la 2.000 de materiale de la sticlă, lemn, ceramică, cânepă și multe altele. Un alt proiect implementat de Nod împreună cu Babele este Level-Up - program de accelerare gratuit pentru makeri si designeri, care conectează participanții cu mentori, experți, clienți și parteneri și pune la dispoziție echipamente, know-how și resursele necesare pentru a a aduce la viață un produs inovator. 
  Contact NOD Makerspace
   
  Despre Ceetrus
  Fondat în 1976, Ceetrus este un dezvoltator imobiliar global, cunoscut până în iunie 2018 sub numele de Immochan. Fostă companie de real estate comercial, Ceetrus s-a transformat din 2016, pentru a deveni astăzi un dezvoltator imobiliar de proiecte mixte. 
   
  În România, Ceetrus a luat ființă în ianuarie 2012 și administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel național. În 2016, Ceetrus și-a lărgit sfera de activitate pe noi segmente de business: cel rezidențial, prin dezvoltarea Coresi Avantgarden în parteneriat cu Kasper Development și office, prin Coresi Business Park, unul din cele mai vibrante parcuri de afaceri din Brașov, în parteneriat cu Ascenta Management.  
   
  Noul nume este format din cuvintele "city/oraș" – terenul său de joacă, "see/a vedea" – observarea nevoilor cetățenilor şi capacitatea de a le răspunde, "trust/încredere" – încrederea şi profesionalismul cu care dezvoltăm proiecte şi "us/noi" – împreună, în proces de co-construire cu oamenii. "With citizens ● for citizens" este sloganul unui brand care construiește împreună cu cetățenii, în serviciul cetățenilor, fie ei angajați, rezidenți, antreprenori, comunități sau parteneri de business.