Preluarea sustenabilitatii proiectului Reteaua RSC – Actionam Responsabil! de catre Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa aduce cu sine si o noua interfata a www.actionamresponsabil.ro - prima comunitate online dedicata atat specialistilor in responsabilitatea sociala, cat si celor interesati de acest domeniu. Dezvoltata sub deviza Direct. Accesibil. Interactiv, platforma www.actionamresponsabil.ro are un format inovator, interactiv si usor accesibil pentru a oferi utilizatorilor sai o experienta intuitiva si optimizata, facilitand comunicarea si colaborarea intre membrii acesteia – fie ca este vorba de reprezentanti ai societatii civile, ai marilor companii sau, pur si simplu, persoane interesate de implicarea in activitati de responsabilitatea sociala. 

Reunind peste 270 de organizatii si 850 de membri reprezentativi la nivel national (companii, organizatii ale societatii civile si parteneri sociali), Reteaua RSC – Actionam Responsabil! a devenit principala platforma de socializare, informare si creare de resurse in ceea ce priveste temele responsabilitatii sociale, contribuind semnificativ la consolidarea comunitatii specialistilor in responsabilitate sociala din Romania. Aici puteti consulta lista completa a organizatiilor inscrise in Retea, iar aici un registru al celor mai reprezentative proiecte de responsabilitatea sociala derulate in Romania.

“Succesul initiativei “Actionam responsabil!” inregistrat in ultimii 3 ani si comunitatea formata in jurul acesteia este dovada faptului ca exista o nevoie reala de a crea un spatiu comun pentru dialog si transfer de know-how intre reprezentantii societatii civile si ai mediului privat din Romania. In continuare, odata cu relansarea platformei www.actionamresponsabil.ro, ne propunem sa fim mai aproape de membrii Retelei printr-o serie de facilitati care sa le permita postarea de continut in mod autonom, fara implicarea administratorilor site-ului si sa dezvoltam in continuare cea mai mare comunitate dedicata tuturor celor care doresc sa se alature initiativei noastre de promovare a responsabilitatii sociale in Romania”, declara Rodica LUPU, manager „Reteaua RSC – Actionam Responsabil!”. 

In cadrul www.actionamresponsabil.ro utilizatorii isi pot creea un profil de membru al Retelei pentru promovarea constanta a initiativelor de responsabilitate sociala ale organizatiei reprezentante sau pentru diseminarea altor informatii/materiale de interes pentru comunitatea persoanelor interesate de principiile responsabilitatii sociale. . 

Astfel, Reteaua RSC – Actionam Responsabil!, ofera membrilor sai urmatoarele beneficii: 
# Acces gratuit si interactiune in timp real cu o comunitate de specialisti in domeniul responsabilitatii sociale;
# Branding personal ca expert in domeniu;
# Interactiune cu ceilalti membri ai comunitatii „Actionam Responsabil”;
# Acces gratuit la publicatiile elaborate in cadrul „Retelei RSC – Actionam Responsabil”;
# Identificarea si recrutarea specialistilor in responsabilitate sociala;
# Promovare gratuita a propriei organizatii si a proiectelor dezvoltate;
# Acces la noutati si informatii utile din domeniu, studii de caz si modele de succes; 
# Oportunitati de interactiune, colaborare si schimb de know-how cu persoane cu expertiza din domeniu;
# Identificarea de oportunitati profesionale conexe in domeniu;
# Promovarea evenimentelor de responsabilitate sociala ale organizatiei reprezentate; 
# Identificarea de potentiali colaboratori, parteneri, voluntari, sponsori pentru proiectele sociale organizatiei; 
 
Daca doriti sa va alaturati Retelei RSC – Actionam Responsabil, va puteti inscrie completand formularul disponibil AICI.
Mail multe informatii despre initiativa “Actionam Responsabil!” puteti afla aici. 
 
CONTACT PRESA: Alina Aura Gheorghe, alina.gheorghe@actionamresponsabil.ro, tel.: 0762.248.178
 
***
Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) este o asociatie nonprofit, a carei misiune este de a promova cetatenia activa prin sprijinirea implicarii, civismului si responsabilitatii. Credem ca fiecare individ are un rol important in progresul societatii din care face parte. De aceea, promovarea cetateniei active prin crearea instrumentelor necesare pentru stimularea implicarii active a fiecaruia dintre noi in spatiul public reprezinta cea mai importanta directie de actiune a noastra.