Asociatia D’Avent, in calitate de partener in cadrul proiectului EYES – Eurasia for Youth Entrepreneurship and Social business, va selecta 10 tineri interesati de antreprenoriat social, in vederea participarii la 3 sesiuni de mentorat, coordonate de specialisti in domeniu. Scopul sesiunilor de mentorat este de a sprijini participantii in vederea dezvoltarii ideii lor de afaceri in domeniul economiei sociale. Sesiunile vor include si vizite de lucru in cadrul unor intreprinderi cu impact social din Romania.
 
Participantul cu cel mai bun proiect de afacere cu impact social va participa la training-ul international din Hanoi, Vietnam, in perioada 4-12 aprilie 2016, cu toate costurile acoperite (transport, cazare, mese, participare training). Selectia participantului la trainingul international va fi realizata de un juriu independent format din 3 persoane din mediul business si neguvernamental.
 
 
Astfel, tinerii interesati sunt invitati sa completeze formularul disponibil aici pâna pe data de 6 ianuarie.
 
Calendarul competitiei:
Inscriere competitie: 10 decembrie 2015 – 6 ianuarie 2016
Publicarea rezultatelor de selectie a celor 10 participanti: 10 ianuarie 2016
Sesiuni de metorat: 11-24 ianuarie 2016
Depunerea proiectelor rezultate in urma sesiunilor de mentorat: 25 – 31 ianuarie 2016
Anuntarea proiectului câstigator: 8 februarie 2016
Training international, Hanoi, Vietnam: 4-12 aprilie 2016

Despre WANNA BE Antreprenor Social
Competitia face parte din proiectul Eurasia for Youth Entrepreneurship and Social Business (EYES), un proiect international implementat de catre 6 Organizatii neguvernemantale din Europa (România, Grecia, Franta) si Asia (China, India, Vietnam), coordonat de asociatia Eurasia Net (Marseille, Franta). Proiectul este co-finantat prin intermediul programului european Erasmus+.
 
Scopul proiectului este de a oferi oportunitati si de a dezvolta aptitudini pentru tinerii interesati de domeniul antreprenoriatului social, precum si de a dezvolta capacitatea lucratorilor de tineret in acest domeniu.

Despre antreprenoriatul social
Economia sociala este o economie bazata pe solidaritate si aduce impreuna actori diferiti din societate pentru a oferi un echilibru intre activitatea economica si utilitatea sociala. Acest tip de economie sustine aproximativ 10% din locurile de munca in cadrul Uniunii Europene.
Organizatiile sociale, bazate pe solidaritate, adera la principii de baza precum:
sustinerea utilitatii sociale
re-investirea profitului
management democratic
 
Eligibilitate:
Competitia este deschisa tinerilor care locuiesc in Bucuresti (rezidenta permanenta sau temporara).
Aplicantii trebuie sa aiba vârsta cuprinsa intre 18 – 26 ani.
Aplicantii trebuie sa aiba un nivel satisfacator de cunoastere a limbii engleze.