„Business is about doing good and making money out of it”/„Afacerile inseamna sa faci bine si sa-ti iasa bani din asta” a spus Jo Confino in deschiderea conferintei si sub semnul acestei filosofii de business a stat intreaga discutie intre CEOs care vor ca afacerile pe care le conduc sa faca mai mult decat bani.
 
Dieter Schulz - CEO Danone Dairy Europa de Sud-Est, Mariana Gheorghe - CEO OMV Petrom, Jean-François Fallacher - CEO Orange Romania, Steven van Groningen - CEO Raiffeisen Bank, Igor Tikhonov - CEO Ursus Breweries si Andrei Pogonaru - Partner Central European Financial Services au discutat despre costurile si beneficiile politicilor de sustenabilitate, presiunea pentru profit si valorile pe care vor sa le lase mostenire cand pleaca dintr-o companie. 
 
Printre cele mai importante idei discutate:
Sustenabilitatea nu este sarcina unui departament, ci a intregii companii, si nu implica doar actiuni reparatorii, ci tot ecosistemul in care se misca o firma, inclusiv educarea clientilor despre produse si folosirea lor responsabila.
Companiile trebuie sa gasesca avantajul competitiv al practicilor de sustenabilitate si sa evite capcana limitarii la respectarea reglementarilor existente .

Este nevoie de un dialog la nivel national intre sectorul de afaceri, institutii publice si sectorul civil pentru ca practicile de sustenabilitate sa schimbe cu adevarat lumea, pentru ca nicio companie nu poate genera schimbare profunda de una singura. Este nevoie de o reconectare la nevoile societatii pentru ca in prezent resimtim o mare prapastie intre interesele companiilor si cele ale societatii.

Romania este o societate cu nivel scazut de incredere iar schimbarea va veni de la viitorii consumatori si angajati, care vor ajunge la maturitate cu alte valori si asteptari decat cei care sunt acum adulti.

Cele mai importante persoane pentru un CEO sunt actionarii, dar adevarata mostenire a unui lider este sustenabilitatea, pe care o poate implementa daca stie sa isi apere valorile personale.

Gazdele conferintei au fost Ioana Szatmari si Horia Domnariu, specialisti acreditati in raportare si audit de sustenabilitate.
In deschidere au vorbit Excelenta Sa Domnul Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Olandei la Bucuresti, si S-P O'Mahony, Director General Opportunity Microcredit si Membru Onorific Board Asociatia pentru Relatii Comunitare. 

Evenimentul a fost organizat de Dincolo de profit si Asociatia pentru Relatii Comunitare in parteneriat cu AmCham Romania, Camera de Comert Olanda-Romania, Ambasada Olandei la Bucuresti, Camera de Comert Irlanda-Romania, Camera de Comert Britanico-Romana si Institutul Aspen Romania.

Eveniment recomandat de RFI Romania. Parteneri media: HotNews.ro, CSRmedia si Revista CARIERE.
 
Pentru mai multe informatii, ne puteti contacta la 0726 177 116, georgiana@arcromania.ro, persoana de contact Georgiana Ilie, Director de comunicare.
 
Fotografii de la eveniment gasiti pe pagina Dincolo de profit. 
Credit foto: Andrei Pungovschi/Asociatia pentru Relatii Comunitare.
 
Georgiana Ilie
Director de Comunicare
Asociatia pentru Relatii Comunitare
+40 726 177 116